18. oktober 2019
Jacob Jensen (V) samt Konservative og Radikale kan få svært ved at samle flertal til at hente 50 millioner kroner fra Region Sjællands 2019-budget for at hindre cirka 100 fyringer.
Jacob Jensen (V) samt Konservative og Radikale kan få svært ved at samle flertal til at hente 50 millioner kroner fra Region Sjællands 2019-budget for at hindre cirka 100 fyringer.
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blå partier vil begrænse besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå partier vil begrænse besparelser
Sjælland - 15. november 2018 kl. 16:25
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre, Konservative og Radikale forsøger stadig at gøre Region Sjællands spareplanen mindre hård.

De vil undgå op mod 100 af de bebudede 198 fyringer ved at fjerne 30 millioner kroner fra Region Sjællands bufferpulje til uforudsete udgifter på sygehusene samt hente yderligere 20 millioner kroner fra ikke-definerede projekter.

- Vi politikere har eksplicit i budgetaftalen for 2018 fastsat, at sygefraværet skal minimeres, og at vi ønsker mere hjemtag (af forskellige behandlinger i andre regioner, red.). Men sygehusledelserne går (med de konkrete spareforslag) direkte imod vores intentioner, siger Jacob Jensen (V).

Bufferpuljen i år er på 50 millioner kroner, og de penge er allerede brugt - og mere til.

- Men vi mener godt, at vi i 2019 vil kunne klare os med samme niveau i bufferpuljen i stedet for 80 millioner, siger Jacob Jensen.

De tre blå partier kan få opbakning fra umage venner: Enhedslistens tre regionsrådsmedlemmer skærer gerne hele buffer-puljen væk for at give sygehusene flere penge her og nu, gav gruppeformand Bruno Jerup udtryk for på det seneste regionsrådsmøde.

Også SF, der ellers har lagt sine to regionsrådsmedlemmer i flertalskurven med S, DF og LA, er stærkt kritisk overfor den igangværende spareplan.

»SF har meget svært ved at se sig selv i den massakre, som man fra sygehusledelsens side har præsenteret os politikere for på det seneste. Vi tager gerne et politisk medansvar for budgetoverholdelse, hvis vi vel at mærke bliver inddraget i de løsninger der skal findes«, skriver Tina Boel (SF) i et debatindlæg.

Men selv med opbakning fra EL (3) og SF (2) har VKR (10, 3, 2) lige præcis ikke flertal med 20 ud af regionsrådets 41 medlemmer.

Og de skal ikke regne med Dansk Folkeparti:

- Vi har brug for bufferpuljen, det har vi set de foregående år, og hvis vi tager af den, står vi måske over for en ny fyringsrunde i slutningen af 2019. Det kan vi ikke være bekendt over for medarbejderne, siger Gitte Simoni (DF).

Hun anser desuden VKR's forslag om at skære 20 millioner kroner fra forskellige projekter som en risiko for fyresedler til endnu flere medarbejdere i år.