4. juni 2020
IMG_4115
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilister blev overrasket over kolde og glatte vejbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilister blev overrasket over kolde og glatte vejbaner
Sjælland - 11. februar 2020 kl. 12:05
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nattens regn og slud har resulteret i hele 18 uheld på motorveje landet over, og det sendte Falck på arbejde og resulterede i køer over hele landet. Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Glat vej: Snurrede rundt og ramte modkørende

Det største uheld fandt sted ved Solrød Strand, hvor otte biler var involveret, fire af uheldene skete omkring Skanderborg, og de øvrige 13 ulykker skete i blandt andet Nordjylland, Greve og Hillerød.

DMI: Vejret er en "giftig cocktail"

DMI var tirsdag morgen også ude på Twitter for at advare mod det, som meterologerne kaldte en "giftig cocktail". Blandingen af byger og opklaring betyder nemlig, at vejbanerne kan nå frysepunktet på kort tid også selv om luften siger 1-3 plusgrader.

Den første sne kommer bag på bilister

De mange uheld skyldes ifølge Jesper Milo fra Falck, at bilisterne bliver overraskede over vintervejret, og de er uforberedte, fordi vejret i nat var en af de første med sne, regn og slud i år.

- et kommer bag på folk hvert år, når vejene begynder at være glatte, og derfor ser vi altid mange uheld på de første dage med den slags vejr. Desuden var solen fremme i går, så regn var svært at se, forklarer Jesper Milo.

Den specielle vejrsituation i år har muligvis også haft noget at sige og kan ifølge Jesper Milo være forklaringen på, hvorfor natten til tirsdag har været usædvanlig travl for Falck.

- Vintermånederne har været lune og forholdsvis frostfri, så folk har muligvis helt glemt, hvor svært det er at køre på de glatte veje, siger han.

Falck kan ikke bekræfte at alle 18 uheld er sket på grund af glatføre, men vejret taget i betragtning er det sandsynligt, at langt de fleste af uheldene er forårsaget af de sneglatte veje.

3 gode råd til at undgå uheld i de kolde måneder

1. Tjek temperaturen og overvej nattefrost
Er temperaturen omkring frysepunktet, er vejene ofte glatte. Derfor skal man være ekstra forsigtig på meget kolde dage. Selvom temperaturen er over frysepunktet, når du kører afsted, kan der stadig være glat på vejene efter en nat med nattefrost, så nattetemperaturerne er lige så vigtige at kende.

2. Hold afstand
Rigtig mange færdselsuheld kunne være undgået, hvis bilerne havde holdt en passende afstand. Husk derfor at holde en god afstand til den forankørende bilist, især når bremserne bliver udfordrede på de glatte veje.

3. Kør efter forholdene
Tag altid ekstra forholdsregler når du kører i regn, sne og frost. Sænk farten og sørg for at være ekstra opmærksom på vejforholdene, hvo

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?