24. januar 2019
Virksomheden Atea A/S er også tiltalt som juridisk person for de tidligere topchefers mulige bestikkelse af it-chefer i Region Sjælland.  Foto:  Tomas Revsbech
Virksomheden Atea A/S er også tiltalt som juridisk person for de tidligere topchefers mulige bestikkelse af it-chefer i Region Sjælland. Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bagmandspolitiet har røde ører i bestikkelsessag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagmandspolitiet har røde ører i bestikkelsessag
Sjælland - 11. januar 2018 kl. 21:22
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordens største it-virksomhed Atea A/S og flere tidligere topchefer er igen på anklagebænken i den omfattende sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte i Region Sjælland - tre tidligere ansatte på chef- og direktørniveau i Region Sjælland.

arrow Læs også: Dommens dag i Danmarks største bestikkelsessag

Men torsdag var det ikke kun de syv tiltalte, som måtte vride sig.

Specialanklager Jørn Thostrup fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (bagmandspolitiet) var fuld af undskyldninger i Retten i Glostrup torsdag.

Det er netop kommet frem, at bagmandspolitiet kun udleverede 8663 mails tilhørende en af de tiltalte - regionens tidligere it-driftschef René Clausen, selv om kendelser i byretten i marts 2017 og i landsretten i juni samme år pålagde dem at udlevere alt materiale til tiltaltes forsvarere.

I denne uge - efter over 20 retsmøder i sagen, der gik i gang i oktober - fandt den tiltalte og hans advokat Andro Vrlic ud af, at bagmandspolitiet rent faktisk har ikke mindre end 85.291 mails.

- Det er en meget beklagelig fejl, som ikke med vores gode vilje. Men på nuværende tidspunkt mener vi, at vi har udleveret alt, sagde specialanklager Jørn Thostrup.

Forsvarere og tiltalte har fået adgang til at søge i det enorme beslaglagte materiale hos SØIK. Det er så omfattende, at også den store efterforskergruppe i bagmandspolitiet kun har gennemført målrettede søgninger under efterforskningen.

- Ingen har fysisk set alt materialet igennem. Det er ikke muligt, sagde Jørn Thostrup.

Forsvarerne kritiserer også, at det hidtil udleverede materiale har været udleveret i en version, hvor det ikke har været muligt at søge i de mange beslaglagte dokumenter.

- Det er afdelingen for Særlig økonomisk kriminalitet og ikke yngstemanden hos Bornholms Politi. Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke bare har har den fulde mailstruktur til rådighed og kan søge i den, lød det fra advokat Anders Nemeth, der er forsvarer for Ateas tidligere koncernchef Claus Hougesen.

Forsinkelsen betyder, at sagen forlænges med 10 retsdage, og retten mødes to weekender i marts og april for at gennemføre anklagemyndighedens og siden forsvarernes procedure.

Læs mere i fredagens udgave af Sjællandske, Nordvestnyt eller DAGBLADET. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Dom i historisk stor bestikkelsessag udskudt
16. juni 2018 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:32
arrow Ny salgsdirektør i NetDesign
13. maj 2018 kl. 19:02 Opdateret: kl. 15:34
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.