9. marts 2021
Den andelsejede sjællandske energikoncern Andel (tidl. Seas-NVE) ejer 94,9 pct. af Clever, og har bidraget med en tilsvarende andel af den 250 millioner kroner store investering.
Den andelsejede sjællandske energikoncern Andel (tidl. Seas-NVE) ejer 94,9 pct. af Clever, og har bidraget med en tilsvarende andel af den 250 millioner kroner store investering.
Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Andel kaster kæmpe millionbeløb i elbil-ladestandere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andel kaster kæmpe millionbeløb i elbil-ladestandere
Opdateret 15. januar 2021 kl. 18:15
Sjælland - 15. januar 2021 kl. 10:12
Af Tomas Revsbech

Den sjællandske energikoncern Andel lægger smider nu et trecifret millionbeløb ind i datterselskabet Clevers udbygning af elbil-ladestandere.

Clever meldte i efteråret ud, at man frem mod 2025 vil opstille cirka 10.000 offentligt tilgængelige ladestandere over hele landet. Og nu sætter Clevers to ejere handling så bag ordene.

I første omgang smider de 250 millioner i projektet alene i år. Heraf står Andel, der ejer 95 procent af Clever, for en tilsvarende andel af investeringen, altså lidt over 235 mio. kr. Pengene skal bruges til 1.000 nye offentlige normalladepunkter samt 100 offentlige lynladepunkter. En del af pengene skal også bruges på at forbedre Clevers app og bedre mulighed for opladning, når strømmen er grønnest.

Investeringen fra ejerne vækker glæde hos Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller:

- Politikerne har indgået en klog og langsigtet elbilaftale, der både holder prisen på elbilerne og strømmen til opladning nede. Det er to helt afgørende forudsætninger for, at elbilerne bliver en succes og vi får omstillet den danske bilpark, siger Clever-direktøren i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Men det er også helt afgørende, at infrastrukturen er foran elbilerne. Clever er klar til at løfte en stor del af opgaven med at etablere den nødvendige ladeinfrastruktur, og med investeringen fra vores ejere styrkes Clevers mulighed for at investere ambitiøst i den åbne danske infrastruktur. Vi handler forud for efterspørgslen, og det er en god nyhed for eksisterende og kommende elbilister, tilføjer han.

6000 i Hovedstaden - 1000 i Region Sjælland

Clever har tidligere oplyst til Sn.dk, at cirka 6000 af de nye ladepunkter - eller ladestik - vil blive opstillet i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Cirka 1000 vil blive opstillet i Region Sjælland, hvor Clever forventer, at de fleste elbil-ejere får mulighed for at oplade hjemme i carporten og på deres arbejdsplads.

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?