17. januar 2019
Frederik Abel vil gerne advare alle mod at fylde deres arme med paraffinolie eller andre olier. I hans store overarme er en kvart liter paraffinolie, hvilket for et par uger siden nært kostede ham livet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Frederik Abel vil gerne advare alle mod at fylde deres arme med paraffinolie eller andre olier. I hans store overarme er en kvart liter paraffinolie, hvilket for et par uger siden nært kostede ham livet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advarer andre: Fyldte musklerne med olie og var døden nær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarer andre: Fyldte musklerne med olie og var døden nær
Opdateret 18. juli 2018 kl. 19:02
Sjælland - 18. juli 2018 kl. 17:37
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Olien bliver varmet op, fyldt i sprøjter, som ligger klar på en lang række med kanyler. Kort efter bliver de prikket gennem huden og tømt ind i overarmsmusklerne. En efter en, på en lige linje langs knoglen, så musklen stadig ser naturlig ud, men bliver markant større.

arrow Læs også: Læger råber alarm: Unge sprøjter paraffinolie ind i musklerne

- Jeg havde trænet hver dag fra jeg var 16-17 år gammel. Jeg har taget steroider. Men jeg synes ikke, der skete noget. Jeg trænede for at blive stor. Det var det eneste, det handlede om. At være den største og have større arme end ham ved siden af. Vi skulle se godt ud på stranden, siger 25-årige Frederik Abel, som nu vil advare andre om at gøre som ham:

For at blive større fik han tre gange fyldt paraffinolie i overarmene og nakkemusklerne. I hver overarm har han lige nu 250 milliliter paraffinolie.

Døden nær

Olien har været skæbnesvanger for ham. For et par uger siden blev han alvorligt syg med mavekramper og noget, som han først troede var et alvorligt tilfælde af glutenallergi. Men en tur på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor han fik taget en blodprøve, ændrede den opfattelse.

- De ringede fra sygehuset og fortalte mig, at kalktallet i mit blod var så højt, at jeg risikerede hjertestop, og at de sendte en ambulance med det samme, forklarer Frederik Abel.

Han er en af 12 personer, som lige nu er i behandling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde for skader, som er kommet efter at have fået pumpet paraffin i musklerne. Problemet er at paraffinen går i vævet og skaber en betændelsestilstand, som får kroppen til at opsuge alt det kalk, den kan få fat i, hvilken overbelaster nyrerne.

Mange konsekvenser

- Jeg var indlagt i tre dage i Roskilde, hvor jeg fik seks liter væske i drop per dag for at få skyllet nyrerne igennem, siger han. Efter han er blevet udskrevet er hverdagen langt fra, hvad den var. Han skal holde sig fra sollys må ikke spise eller drikke kalkholdige produkter. Det betyder ingen mælk eller mejeriprodukter, hvilket er et farvel til mange livretter

- Bearnaisesovs, is, kakao. Det ændrer næste alt, hvad jeg har spist, siger han og fortæller, at selv vandet fra vandhanen skal koges og filtreres inden han kan drikke det.

- Vi skal ændre næsten alt, hvad vi spiser, siger Lars Abel, Frederik Abels far. Han er chokeret over sin søn pludselige sygdom.

Bare lad være

- Det er tragisk og forfærdeligt, at han er blevet syg. Men det er dejligt, at Frederik står frem og advarer andre, siger han.

For det er netop Frederik Abels mission, at advare andre mod at begå samme dumhed, som sig selv.

- Jeg kan godt se, at jeg har dummet mig. Men jeg vil opfordre andre, der har fået paraffin i musklerne, til at være opmærksomme. Har du hovedpine eller lignende, så kan det være et advarselstegn, siger han.

- Jeg ville ønske, at nogen var stået frem og havde fortalt om det her inden jeg fik det gjort. Jeg tænker, at jeg var blevet skræmt. Jeg havde nok gjort det alligevel, men havde måske været mere bevidst, siger Frederik Abel.

Uvis fremtid

Han kender ikke fremtiden med den sygdom, som han nu har pådraget sig. Det gør lægerne heller ikke:

- Jeg ved ikke så meget om fremtiden, og det er ikke rart at vide, hvad der kommer til at ske, siger han og indtil videre står den på flere undersøgelser, stærk medicin og en sygemelding for den nyslåede automekaniker.

- Jeg håber, jeg kan komme til at arbejde nogle timer eller dage per uge. Men lige nu er jeg træt, har muskelsmerter, har ikke lyst til mad eller drikke og har hovedpine næsten hver dag, forklarer han.

Paraffin fra apoteket

Frederik Abel fortæller, at det er to år siden, han fik den første indsprøjtning med paraffin og 7-8 måneder siden, han fik den sidste af tre smertefulde behandlinger, og allerede dengang var det en hård behandling:

- Det strammer helt vildt i overarmene, når det bliver sprøjtet ind. Og fordi olien var varm, så gik min krop i chok, så jeg besvimede, forklarer Frederik Abel. Han fortæller, at han fik behandlingen hos en, han fik anbefalet gennem en bekendt, som kunne udføre behandlingen i sit eget hjem - paraffinolien havde de købt på apoteket.

- Han havde behandlet 3-400 personer, og han vidste, hvad han lavede. Han sprittede mine arme af, og forberedte det godt, forklarer Frederik Abel.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.