24. september 2020
Der er alt i alt ansat omkring 900 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor sundhedsmyndighderne nu opstiller et mobilt testcenter, som skal teste de ansatte ugentligt de næste syv uger. Billedet her stammer fra en rundvisning på slagteriet ved en tidligere lejlighed. Foto: Hans Jørgen Johansen.
Der er alt i alt ansat omkring 900 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor sundhedsmyndighderne nu opstiller et mobilt testcenter, som skal teste de ansatte ugentligt de næste syv uger. Billedet her stammer fra en rundvisning på slagteriet ved en tidligere lejlighed. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 900 slagteri-ansatte skal testes efter Corona-udbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

900 slagteri-ansatte skal testes efter Corona-udbrud
Opdateret 30. juli 2020 kl. 11:16
Sjælland - 30. juli 2020 kl. 10:53
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 900 ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted skal ugentligt testes for Covid-19 de næste syv uger.

arrow Læs også: Ringsteder: Jeg er måske en smule mere bekymret nu, men jeg skal stadig handle ind i Rema

Det er konsekvensen af, at en gruppe ansatte hen over weekenden og begyndelsen af ugen er konstateret smittet med Corona og foreløbig 80 ansatte er sendt hjem. Det oplyser Danish Crown til Sn.dk torsdag formiddag.

- Efter samråd med sundhedsmyndighederne, der kommer til at køre testene, skal alle vores medarbejdere på slagteriet testes en gang om ugen, de næste syv uger, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

Efter smitteudbruddet, der begyndte i weekenden, er Styrelsen for Patientsikkerhed gået ind i sagen for at opspore, hvem de smittede har været i kontakt med henblik på at få dem testet.

Samtidig har Statens Serum Institut for opstillet et mobilt testcenter på selve slagteriet. Og det er her, de mange ansatte i løbet af den kommende tid skal testes.

Sundhedsmyndighederne og Danish Crown har ikke umiddelbart fundet anledning til at lave lignende tiltag på Danish Crowns fem andre slagterier.

- Det er vigtigt at sige, at de ting, vi beslutter, sker i samarbejde med sundhedsmyndighederne. Men det er ikke noget der er inde i billedet nu. Vi har fået opsat et mobilt testcenter i Ringsted, fordi der er sket en stor spredning af smitte med Covid-19 meget hurtigt, siger Jens Hansen til Sn.dk.

Ifølge Danish Crown blev man søndag informeret om, at den første medarbejder var smittet. I løbet af søndag og mandag morgen fik medarbejderne på slagteriet besked.

Mandag og tirsdag blev to yderligere medarbejdere testet positiv, hvorefter et større antal medarbejdere er blevet testet.

Torsdag har 24 ansatte afleveret en positiv test, mens 11 ansattes prøver er native. Det oplyser stedfortrædende tillidsmand Peter Wagner til Sn.dk torsdag formiddag.

Det tal kan stige i takt med at nye resultater foreligger.

Danish Crown har som konsekvens af smitte-udbruddet halveret produktion i Ringsted og midlertidigt stoppet eksporten til Kina. Det skriver Jyllands-Posten og Agri Tech.

Koncernens fem øvrige slagterier har skruet tilsvarende op for produktionen og sender fortsat svinekød til Kina.

Hør radioindslag om situationen fra Radio4 her.
arrow Folk strømmer til nyt testcenter i Ringsted
04. august 2020 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:04
arrow Pladsmangel på vandrehjem sender coronasmittede til nabokommuner
04. august 2020 kl. 11:02 Opdateret: kl. 13:07
Har debatten om sexisme taget overhånd?