26. marts 2019
Selv om det ny psykiatrisygehus i Slagelse fik 20 ekstra pladser til kriminelle psykisk syge i 2015, er det allerede for lidt. Foto: Anders Ole Olsen
Selv om det ny psykiatrisygehus i Slagelse fik 20 ekstra pladser til kriminelle psykisk syge i 2015, er det allerede for lidt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20 ekstra senge til dømte psykisk syge er nu for lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 ekstra senge til dømte psykisk syge er nu for lidt
Sjælland - 25. september 2018 kl. 15:38
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nu så mange psykisk syge med en behandlingsdom for kriminalitet begået i psykose eller anden sindslidelse, at Region Sjællands 50 retspsykiatriske pladser er for få. Det skriver Sjællandske, Nordvestnyt og DAGBLADET tirsdag.

Da Psykiatrisygehuset i Slagelse stod klar i november 2015, og de dømte patienter blev flyttet fra Nykøbing Sjælland og de surrogatsfængslede fra Vordingborg, var det ellers med en opnormering på 20 ekstra pladser til folk med anbringelsesdom eller behandlingsdom.

- 50 pladser er ikke længere nok, fordi antallet af retspsykiatriske patienter er steget, siger Pia Stranges, ledende oversygeplejerske for retspsykiatrien i Region Sjælland.

Hun er ellers godt tilfreds med, at det endelig er lykkes at få ansat en afsnitsledelse - overlæge og afdelingssygeplejerske - så det sidste retspsykiatriske afsnit med 12 pladser kan åbne på mandag den 1. oktober.

Mens der kun har været 38 retspsykiatriske senge i brug på Psykiatrisygehuset, har flere psykisk syge kriminelle, der ofte er udadreagerende og med misbrug af narko, været indlagt på samme afsnit som folk med depression, psykose eller angst.

Og det vil man fortsat ikke kunne undgå på grund af stigningen i patientgruppen,.

Ifølge ledende overlæge for Region Sjællands retspsykiatri Per Balling er der flere årsager til, at et stigende antal psykisk syge får en dom for kriminalitet.

- Blandt andre har retspsykiateren Peter Kramp og en statistiker fastslået, at det hænger sammen med, at der er blevet færre sengepladser i almenpsykiatrien. Men hovedparten af de patienter, der får en retslig foranstaltning (dom til behandling eller anbringelse, red.), har været i kontakt med psykiatrien før. Så der er et eller andet, som ikke er tilstrækkeligt, siger Per Balling.

Ifølge Danske Regioner steg antallet af psykisk syge med dom for kriminalitet til det tredobbelte fra 2009 til 2014, hvor antallet nåede op på 4.393.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.