2. december 2020
19-årige Manja Zimmer Haldbæk fra Nykøbing Sjælland har netop meldt sig som frivillig hjerteredder. Privatfoto.
19-årige Manja Zimmer Haldbæk fra Nykøbing Sjælland har netop meldt sig som frivillig hjerteredder. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig er klar til at yde hjerte-hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig er klar til at yde hjerte-hjælp
Opdateret 06. oktober 2018 kl. 10:03
Sjælland - 06. oktober 2018 kl. 09:53
Af Tine Fasmer

Manja Zimmer Haldbæk fra Nykøbing Sjælland er blandt de første frivillige i Region Sjælland, der har meldt sig på redderliv.dk.

arrow Læs også: 10-årig: - Man kan altid tilkalde hjælp

Hun og de andre frivillige rundt omkring i regionen har sagt ja til at blive kaldt ud, hvis nogen får hjertestop i nærheden.

- Jeg har altid haft en bevidsthed om, at vi skal hjælpe andre. Det er vigtigt, at vi civile gør en indsats, når der kan gå lang tid, før ambulancen er fremme, siger Manja Zimmer Haldbæk, der læser på HF i Holbæk og lærte førstehjælp, da hun tog kørekort.

Hun er afklaret med, at hun vil kunne blive kaldt ud til mennesker, der risikerer at dø af et hjertestop, selv om hjerteredderne giver hjertemassage.

- Det kræver selvfølgelig, at man har en styrke i sig selv, så man er klar til at gøre sit bedste, og kan hvile i det, hvis det alligevel ikke lykkes, siger Manja Zimmer Haldbæk og tilføjer:

- Det er vigtigt at være der, så vi kan redde liv, og bliver jeg vækket om natten, fordi der er en i nærheden, der har fået hjertestop, så springer jeg ud i bilen, siger Manja Zimmer Haldbæk.Kog seks procent overlever, hvis de får I I

I oktober står regionen og Dansk Folkehjælp med støtte fra TVØst, P4 Sjælland, Lolland-Falster Folketidende og Sjællandske Medier sammen for en kampagne.

Målet er at skaffe mindst 2000 frivillige hjertereddere, der får livredningskurser. De kan via en app på mobiltelefonen blive kaldt ud, hvis der er ringet 112 med et hjertestop i nærheden. Der kaldes altid tre. Første person på stedet skal i gang med hjerte-lunge-redning, næste person skal hente nærmeste hjertestarter og tredje person skal måske afløse ved hjertemassagen og ellers sørge for, at ambulancefolkene kommer direkte ind i stuen, køkkenet eller hvor den hjertestop-ramte ligger.

Et andet mål er at få oprettet 150 klynger af mennesker, der sammen står for at kunne yde livredning i lokalsamfundet.

arrow Kan far og mor være en superhelt?
15. oktober 2018 kl. 09:18 Opdateret: kl. 09:05
arrow Få tjek på hjertestarteren
13. oktober 2018 kl. 09:37 Opdateret: kl. 11:46
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?