23. maj 2019
Der er lige præcis ikke flertal i Region Sjælland for at finde ekstra penge, der potentielt kan hindre afskedigelse af op mod 100 ansatte. Foto: Karsten Kanding Christrup
Der er lige præcis ikke flertal i Region Sjælland for at finde ekstra penge, der potentielt kan hindre afskedigelse af op mod 100 ansatte. Foto: Karsten Kanding Christrup
Foto: Karsten Christrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 sygehusjobs kunne reddes med et mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 sygehusjobs kunne reddes med et mandat
Sjælland - 08. november 2018 kl. 13:44
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Presset stiger på regionsrådsformand Heino Knudsen for at finde alternative besparelser til de fyringer, der rammer de sjællandske sygehuse lige nu.

arrow Læs også: Spareplan koster seks overlæger jobbet

Venstre, De Konservative og De Radikale, der udgør det blå mindretal i Regionsrådet, krævede i sidste uge, at der skal tages 30 millioner fra en særlig bufferpulje til uforudsete udgifter næste år til at lukke en del af hullet i sygehusenes budgetter.

På et regionsrådsmøde mandag slog også Enhedslisten til lyd for at tage af bufferpuljen. Og siden har SF meldt sig i koret via et debatindlæg i DAGBLADET, Sjællandske og Nordvestnyt. De 30 millioner fra bufferpuljen vil dog kun kunne mindske antallet af fyringer, og de forskellige partier har forskellige forslag til, hvor man ellers kunne finde alternative besparelser, der kan mindske antallet af fyringer yderligere. Venstre har blandt andet foreslået at finde 20 millioner på at stoppe eller udskyde såkaldte »perifere projekter«.

- Vi kommer ikke uden om at skulle fyre. Men hvis vi finder 50 millioner, kan vi reducere antallet af fyrede årsværk med 100, altså halvdelen af alle fyringer, siger Venstres politiske ordfører i regionsrådet, Jacob Jensen.

- Halvdelen af de fyrede er netop frontpersonale, mens den anden halvdel er administrativt personale. Vi kan altså undgå helt at fyre frontpersonale, hvis vi finder alternative besparelser, tilføjer han.

Står de fem partier fast, kan de mønstre 20 ud af 41 regionsrådsmedlemmer.

Både regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og Dansk Folkepartis gruppeformand Gitte Simoni har været ude og afvise kravet med, at »det er som at tisse i bukserne«, fordi der så ikke vil være penge til at stå imod, hvis sygehusenes stramme budgetter skrider i løbet af 2019.

LA undrer sig

Tungen på vægtskålen bliver dermed Liberal Alliances ene regionsrådsmedlem Egon Bo. Og han undrer sig over timingen:

- Hvorfor kommer man med de her forslag nu og ikke, da vi forhandlede budgettet hjem og vedtog de her besparelser? Jeg har selv foreslået at tage penge fra flere andre områder, blandt andet administrationen og IT-området, for at undgå de her besparelser. Men det har flere af de partier, der nu råber op, selv været med til at afvise, siger Egon Bo.