18. september 2021
Elforsyningsselskabet Radius, der har kunder i det gule område, skal ligesom størstedelen af den øvrige el-forretning under Ørsted, sælges. Seas-NVE kalder salget "meget interessant". Foto: Radius.
Elforsyningsselskabet Radius, der har kunder i det gule område, skal ligesom størstedelen af den øvrige el-forretning under Ørsted, sælges. Seas-NVE kalder salget "meget interessant". Foto: Radius.
Foto: Morten Kidal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1 million sjællandske el-kunder sat til salg - Stort energiselskab lurer på opkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1 million sjællandske el-kunder sat til salg - Stort energiselskab lurer på opkøb
Opdateret 28. juni 2018 kl. 13:20
Sjælland - 27. juni 2018 kl. 08:52
Af Tomas Revsbech

Op imod en million el-kunder i København, Nordsjælland samt i Roskilde, Lejre, Høje-Taastrup, Ishøj, Greve og Vallensbæk kommuner kan se frem til at blive overtaget af en ny ejer.

arrow Læs også: Seas-NVE: Ørsted-køb vil flytte magten fra Sjælland til hovedstaden

Energiselskabet Ørsted vil sælge ud af sin danske forretning, der tæller over 820.000 kunder i selskabets kommercielle el- og gas-forretning såvel som omkring en million kunder i og omkring hovedstadsområdet i eldistributionsforretningen Radius. Det oplyser Ørsted i en fondsbørsmeddelelse, skriver JP Finans.

Det er i skrivende stund uklart, hvem der potentielt kan og vil overtage forretningen, der sidste år omsatte for 1,3 milliarder kroner. Men salgstankerne er ikke gået ubemærket hen hos det andelsejede, sjællandske energiselskab Seas-NVE. Administrerende direktør, Jesper Hjulmand, om Seas-NVE afviser i hvert fald ikke over for aviserne DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske, at energiselskabet kunne være interesseret i at slå til.

- Som andelsselskab har vi fokus på at varetage vores andelshaveres og kunders interesser. Og så tager vi - og har altid taget - et stort medansvar for den danske energisektor. Vi har noteret os Ørsteds melding. Der er ingen tvivl om, at frasalget af Ørsteds elforretning åbner en meget interessant mulighed set med SEAS-NVE's øjne, lyder det i skriftlig kommentar Jesper Hjulmand til aviserne.

Det sjællandske energiselskab, der har hovedsæde i Svinninge og Haslev, er i øvrigt også Ørsteds næststørste aktionær efter staten med 9,5 procent af den samlede aktiebeholdning.

Ørsteds salgstanker bunder i et ønske om at koncentrere sig om sin vindforretning, og det kalder Jesper Hjulmand som en »fornuftig strategisk rute«.

De tre områder, Ørsted vil frasælge, ligger også inden for Seas-NVE's egen kerneforretning:

Selskabet har 375.000 sjællandske kunder i eldistributionsforretningen Cerius.

Dertil kommer cirka 400.000 kommercielle elkunder og ved årsskiftet købte man sig til 160.000 gas-kunder i Øst- og Nordsjælland.

arrow Ørsted-salg: Vigtigt at kunderne bliver købt af »de rigtige«
09. august 2018 kl. 12:05 Opdateret: kl. 09:57
Synes du, at kommunen er der for dig?