10. juli 2020
Jesper Henriksen, filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Roskilde, ved filialens hjertestarter, som tidligere hang inde i selve banken. Nu er den tilgængelig døgnet rundt, så længe man har et hævekort til en dansk bank. Foto: Thomas Olsen.
Jesper Henriksen, filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Roskilde, ved filialens hjertestarter, som tidligere hang inde i selve banken. Nu er den tilgængelig døgnet rundt, så længe man har et hævekort til en dansk bank. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Folk falder jo også om med hjertestop uden for åbningstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Folk falder jo også om med hjertestop uden for åbningstiden
Sjælland - 17. oktober 2018 kl. 09:45
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Tidligere havde vi hjertestarteren hængende inde i selve filialen, hvor den var låst inde, når vi gik hjem. Men folk falder jo også om uden for vores åbningstid, så den er blevet flyttet ud i vores foyer, hvor alle kan komme til den, hvis de har et hævekort til en bank.

arrow Læs også: Kritik: Mange hjertestartere bag lås og slå

Det fortæller Jesper Henriksen, filialdirektør for Arbejderenes Landsbank i Roskilde til DAGBLADET og Nordvestnyt.

Filialen er en af de mange virksomheder, foreninger og offentlige institutioner i Region Sjælland, der gennem de senere år har fået en hjertestarter op og hænge.

Knap halvdelen af de i alt 2650 hjertestartere er kun delvist tilgængelige for offentligheden, mens enkelte slet ikke er tilgængelige for offentligheden overhovedet.

Undgår hærværk
Hos Arbejdernes Landsbank er det dog netop hærværk mod bankens hærværk ad flere omgange, der gør, at man de fleste steder ikke hænger hjertestarterne på ydersiden af bankens filialer. Mens man i bankens filial i Ringsted har vurderet, at man godt tør hænge hjertestarteren uden for banken, er de kun delvist offentligt tilgængelige i afdelingerne i Køge, Kalundborg, Slagelse, Næstved og så Roskilde.

Netop i Roskilde har man fundet en god balance ved at ophænge hjertestarteren i filialens foyer, mener Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank.

- Vi har skilte, der viser, at den er der, og alle komme til den, hvis de har et hævekort. Samtidig er den videoovervåget. Det faktum gør, at vi forventer, at vi kan undgå, hvad jeg vil kalde almindeligt pjattehærværk, siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?