10. april 2020
Virksomheden Glycom, der har hovedsæde i DTU Science Park i Rudersdal, er blevet sagsøgt af en tysk konkurrent. Hos Glycom, der producerer ingredienser til modermælkerstatning, tager man dog søgsmålet med ro. Foto: Allan Nørregaard
Virksomheden Glycom, der har hovedsæde i DTU Science Park i Rudersdal, er blevet sagsøgt af en tysk konkurrent. Hos Glycom, der producerer ingredienser til modermælkerstatning, tager man dog søgsmålet med ro. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed tager søgsmål fra konkurrent med ophøjet ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed tager søgsmål fra konkurrent med ophøjet ro
Rudersdal - 03. december 2019 kl. 06:09
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheden Glycom, der producerer ingredienser til modermælkserstatning, er blevet sagsøgt af sin største konkurrent, tyske Jennewein Biotechnologie. Det skriver Børsen.

Hos Glycom, der har hovedsæde i Rudersdal Kommune i DTU Science Park, og som bejler til at blive en af Danmarks nye store farmaceutiske virksomheder, tager man dog søgsmålet med ophøjet ro.

Det forklarer Odd Hansen, der er virksomhedens administrerende direktør.

- Vi tager det fuldstændig med ro. Vi er meget komfortable med den position på markedet, som vi har, og vi er meget komfortable med de patenter, som vi selv har, og dermed de rettigheder vi har til den produktion, som vi har anlagt, siger Odd Hansen.

Ifølge Børsen eksploderede Glyscoms omsætning fra 43 millioner kroner i 2017 til 382 millioner kroner i 2018. Formand for Glycom Kim Bøttkjær siger til avisen, at han glæder sig til, at virksomheden i forbindelse med en retssag får mulighed for at forsvare sig selv mod anklagerne.

- Jeg ser frem til, at vi bliver hørt, og vi vil helt afvise, at der er en begrundet mistanke. De anklager os for en proces, vi ikke benytter os af, men Jennwein er en konkurrent, som har opdaget, at vi kan producere bedre og billigere end alle andre, siger Kim Bøttkjær til Børsen.

Administrerende direktør i Glycom Odd Hansen er enig.

- Vi har en årsrapport ude, som har nogle pæne resultater, og det kan jo være, at det får nogle af konkurrenterne til at ville se, hvor langt foran Glycom er, siger Odd Hansen, der supplerer:

- Om det er tilfældet her, ved jeg selvfølgelig ikke, men vi har en relativt unik markedsposition, hvor vi er mange gange større end nummer to på markedet. Og så er vi - synes vi selv - flere år foran i forhold til at etablere skalaproduktionsanlæg, og vi har en meget stærk portefølje af HMO'er, siger Odd Hansen.

HMO står for humane mælkeoligosakkarider og er en type kulhydrater, der findes i modermælk.

Odd Hansen kan desuden afvise, at politiet i forbindelse med sagen har været på besøg hos virksomheden, hvilket ellers bliver beskrevet i Børsen. Det er ifølge Odd Hansen en »and«, som må stå for Børsen-journalist Morten Elstrups egen regning.

- Der har aldrig været besøg af politiet. Det hele er indtil videre foregået relativt udramatisk, siger Odd Hansen.