27. september 2021
Mads Lønnberg, der har stiftet virksomheden Nøddebazaren accepterer ikke den bøde, som han har fået fra Fødevarestyrelsen. Her ses han i virksomhedens spæde begyndelse. Foto: Niels Hofma
Mads Lønnberg, der har stiftet virksomheden Nøddebazaren accepterer ikke den bøde, som han har fået fra Fødevarestyrelsen. Her ses han i virksomhedens spæde begyndelse. Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Virksomhed accepterer ikke bøde fra Fødevarestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed accepterer ikke bøde fra Fødevarestyrelsen
Opdateret 29. august 2016 kl. 14:38
Rudersdal - 25. august 2016 kl. 05:47
Af Joram Gregers Menzer

For en lille måned siden fik Mads Lønnbergs online-virksomhed Nøddebazaren.dk en bøde på næsten 10.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Bøden var blandt andet et resultat af, at en konkurrerende virksomhed har klaget til Fødevarestyrelsen over flere af beskrivelserne af de nødder og bær, som Nøddebazaren sælger fra sin hjemmeside, skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag. Nu melder Mads Lønnberg, der oprindeligt er fra Birkerød, ud, at Nøddebazaren ikke accepterer Fødevarestyrelsens bøde.

arrow Læs også: Mads fra Birkerød vil revolutionere skolesystemet

- Jeg er så uenig i den her bøde, som jeg mener er uretfærdig. Hvis jeg bare betalte den, ville jeg ikke være tro mod mig selv, og jeg ville sidde tilbage med en dårlig smag i munden, så det giver langt mere mening for mig ikke at acceptere bøden, siger Mads Lønnberg.

I bøden til Nøddebazaren fremgår det, at Mads Lønnberg risikerer politianmeldelse, hvis ikke bøden bliver betalt.

- Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle risikere, men hvis vi når dertil, så vil jeg tage det som en oplevelse. Hvis jeg taber, skal jeg betale bøden, men det skal jeg også, hvis jeg ikke kæmper, så jeg har valgt at kæmpe. Min advokat og jeg har vurderet, at det her er den bedste måde, at få forandret nogle af de regler, der er. Hvis ikke jeg havde oplevet så stor en opbakning, som jeg har, ville jeg måske bare have betalt, men jeg føler, at jeg kæmper for mere end bare mig selv, siger Mads Lønnberg, som blandt andet har fået stor opbakning på Facebook.

Ifølge eget udsagn kæmper Mads Lønnberg nu for at få ændret fødevarereglerne, som han ikke mener er tidssvarende.

- Jeg synes, at der skal tages et rigtig godt kig på fødevarereglerne, og at de bør blive revurderet to gange årligt, for de nuværende passer ikke til tiden, siger Mads Lønnberg.

Ifølge bøden har Nøddebazaren brugt ulovlig markedsføring, fordi det er »forbudt at anvende anprisninger, der tillægger en fødevare egenskaber vedrørende forebyggelse, behandling og helbredelse af en menneskelig sygdom eller giver indtryk af sådanne egenskaber«.

- De beskrivelser, som jeg blandt andet får bøden for, mener hverken min advokat, som har udøvet anonym og gratis hjælp i sagen, eller jeg, overtræder reglerne, siger Mads Lønnberg, som i sit svar til Fødevarestyrelsen forsvarer de fire beskrivelser, som Fødevarestyrelsen fremhæver i bøden.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Nødde-forkæmper jubler: Sejr for folkesundheden
01. september 2017 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:05
arrow En skør idé skal afløse plasticemballage
16. juni 2017 kl. 06:33 Opdateret: kl. 15:36
arrow Nøddebazaren er blevet politianmeldt - afviser bøde
13. oktober 2016 kl. 12:05 Opdateret: kl. 09:55
Stemmer du til kommunalvalget i år?