21. januar 2019
Ida Koch fik temperaturen til at stige et par grader som nøgen storvildtsjæger, og hun kaldte også mange smil og udbrud frem. Blandt andre fra ypperstepræst Gert Christensen, der dog fik kvikt svar på tiltale. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Ida Koch fik temperaturen til at stige et par grader som nøgen storvildtsjæger, og hun kaldte også mange smil og udbrud frem. Blandt andre fra ypperstepræst Gert Christensen, der dog fik kvikt svar på tiltale. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Vilde vikinger omfavnet af Njord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Vilde vikinger omfavnet af Njord
Rudersdal - 22. januar 2018 kl. 12:04
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vikinger har færre sygedage end resten af befolkningen, men om det er det kolde gys eller blot sundere mennesker, der vinterbader... Det har forskerne hidtil ikke kunne bevise. Til gengæld er det i dag anerkendt viden, at det er sundt at grine... og grin var der mange af, da Vedbæk Vikingelaug søndag formiddag holdt sit traditionsrige dåbsritual på Vedbæk Nordstrand. Det skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

arrow Læs også: SE BILLEDERNE: Vindtætte kåber til vinterbadere

Hele 43 laugmedlemmer hoppede i Øresund til tonerne af lurblæsere og trommer samt hyldestråb fra de godt 200 fremmødte. En af dem var Inger Dam, der efter eget udsagn er 10 minutter i 83 år. Støttende til en rollator forcerede hun stranden og kom frisk ud på badebroen iklædt indianer-kostume.

- Hvor skal jeg parkere min Mercedes, spurgte hun kækt, inden hun tog fat i gelænderet til trappen og med resolute skridt gik ned i det to grader »varme« vand.

Da Inger Dam har været vinterbader i 10 år blev hun hædret som valkyrie, da hun kom op igen. Samtidig fik hun tildelt sit vikingenavn: Inger »Vølven«.

- Jeg vil straks komme med en forudsigelse... Vi bliver meget gamle, svarede hun mens mundvigene trak opad og med et fast blik på Dorthe Lund, der er tidligere høvding i vikingelauget.

Hun overtog den sidste del af dåbsceremonien søndag, da laugets ypperstepræst, Gert Christensen, ligesom Inger Vølven havde 10 års jubilæum og skulle en tur i vandet. Iklædt Obelix-kostume og slæbende på en bautasten, der forvandlede sig til et surfbræt, hoppede han i bølgen »blå« for derefter at modtage sit vikingenavn: Gert Ildsjæl.

Inden da havde han dog stået for dåben af de rekordmange skjoldunger, der her i vintersæsonen har bevist deres værd - hengivet sig til havets gud, Njord - og efter dåbsritualet nu kan kalde sig viking eller skjoldmø. 35 blev døbt på festligste vis - alle iført kreative kostumer. Således var der vandgang for både en saxofon-musiker, en bokser, to pink ladies, et par beduiner, en mexicaner, Kaptajn Haddock, en række skønne havfruer, en straffefange, en ølbrygger og selveste Dronningen af Saba.

Og selvom nøgenbadning lige netop denne dag er forbudt, så kom Ida Koch udklædt som en mandlig nøgen storvildtsjæger.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk