15. juni 2021
Ulrik Birkkjær (th.) og Thomas Mieth står bag den nye festival. Foto: Thomas Roger Henrichsen
Ulrik Birkkjær (th.) og Thomas Mieth står bag den nye festival. Foto: Thomas Roger Henrichsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdensstjerne fra Rudersdal stifter ny dansefestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdensstjerne fra Rudersdal stifter ny dansefestival

Solodanser Ulrik Birkkjær vender hjem til Danmark efter flere år hos det anerkendte balletkompagni San Francisco Ballet. Nu har han skabt en international dansefestival i København.

Rudersdal - 08. juni 2021 kl. 11:59

Ulrik Birkkjær voksede op i Rudersdal kommune, og herfra var der ikke langt til Den Kongelige Balletskole, hvor han blev optaget allerede som syvårig. Det blev startskuddet til et succesrigt liv med ballet, og efter mange års benhård træning blev han udnævnt til solodanser, som er det øverste trin på karrierestigen for en professionel balletdanser. Derfra tog karrieren fart, og Ulrik Birkkjær sluttede sig senest til det amerikanske kompagni San Francisco Ballet på den anden side af Atlanten.

Nu har det store dansetalent Ulrik Birkkjær valgt at vende hjem til Danmark igen, hvor han vil udleve drømmen om en international dansefestival i København.

Til september 2021 skydes København Dansers første festivalsæson i gang, når internationale dansestjerner indtager scenen på Østre Gasværk Teater. Under København Danser kan man blandt andet opleve San Francisco Ballet Solodansere, som har skabt et storslået gallaprogram. I den forbindelse vil Ulrik Birkkjær også selv optræde. msr

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?