6. december 2020
Borgmester partiet Venstre mister et mandat i den kommende kommunalbestyrelse, men partiets borgmester Jens Ive, får fire år mere i spidsen for kommunen. Her ses han onsdag i Birkerød Idrætscenter, hvor der var fintælling. Foto: Lars Sandager Ramlow
Borgmester partiet Venstre mister et mandat i den kommende kommunalbestyrelse, men partiets borgmester Jens Ive, får fire år mere i spidsen for kommunen. Her ses han onsdag i Birkerød Idrætscenter, hvor der var fintælling. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre går tilbage: Ive stadig i spidsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre går tilbage: Ive stadig i spidsen
Rudersdal - 23. november 2017 kl. 09:55
Af Lars Sandager Ramlow og Joram G. Menzer

Valgaftenen og natten var præget af glæde hos De Konservative, De Radikale og Socialdemokratiet. Førstnævnte stod på et tidspunkt til en fremgang på hele to mandater, men liste C måtte i sidste ende »nøjes« med ét ekstra mandat - som Venstre til gengæld måtte afgive.

Borgmesterpartiet er dog stadig kommunalbestyrelsens største, og sent på valgaftenen kunne Jens Ive (V) så fortælle den ventende presse, at han havde lavet en aftale med De Konservative, så han fortsætter som borgmester de næste fire år.

- Vi har lavet en aftale med De Konservative om, at jeg fortsætter som borgmester, og så vil vi efterfølgende tale videre om detaljerne. Og vi vil rigtig gerne fortsætte det gode og brede samarbejde, som vi har haft i kommunalbestyrelsen gennem mange år, lød det fra Jens Ive (V).

Socialdemokratiet fik 1513 listestemmer i år mod 1035 i 2013, mens spidskandidaten Kristine Thrane selv gik fra 832 til 1392 personlige stemmer ved dette valg. Alt i alt gik partiet frem fra tre til fire mandater.

- Jeg tror, vores fremgang skyldes, at vi havde et godt hold, og så håber jeg, at folk har set mig som en seriøs og troværdig politiker med tilstrækkelig kant. Nu skal vi tale konstituering med Jens Ive. Vi går selvfølgelig efter at få indflydelse, lød det fra Kristine Thrane natten til onsdag

Også hos Radikale Venstre var der fremgang. Partiet fordoblede stemmetallet og mandattallet fra et til to.

Ligesom for fire år siden sikrede Enhedslisten og Jacob Jensen sig en fortsat plads i kommunalbestyrelsen med hjælp fra SFs stemmer i valgforbundet. Lokallisten gik fra fire til tre mandater, mens Liberal Alliance mistede det ene af sine to mandater i kommunalbestyrelsen. Ud ryger Claus Holmegaard Larsen, der tilgik LA fra De Konservative i indeværende periode.

Også Erik Gissel Jensen er ude af billedet for Dansk Folkeparti, som mistede deres ene mandat og altså ryger helt ud af kommunalbestyrelsen.

SF, Alternativet, Nye Borgerlige og Folkelisten havde ikke før valget mandater i kommunalbestyrelsen, og det har partierne heller ikke i den kommunalbestyrelse, der træder sammen efter nytår. Kommunalbestyrelsen skal senest den 15. december vælge, hvem der skal være borgmester og viceborgmestre samt hvem, der skal være medlemmer af de stående udvalg. Den nye kommunalbestyrelse holder konstituerende møde den 6. december. Her forventes posterne fordelt.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?