15. juni 2021
Vedbæk Kirke har i 150 år dannet rammen om tro, håb og kærlighed.
Vedbæk Kirke har i 150 år dannet rammen om tro, håb og kærlighed.
Foto: Jean Schweitzer/jeancliclac - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vedbæk Kirke fylder 150 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vedbæk Kirke fylder 150 år

Den 6. juni fejres det med en særlig festgudstjeneste og udgivelsen af en bog

Rudersdal - 05. juni 2021 kl. 11:46
Af Signe Steffensen

I generationer har familier efterhånden følt sig knyttet til Vedbæk Kirke, når livets store begivenheder skulle fejres. Og nu er det så tid til at fejre Vedbæk Kirke, der i år fylder 150 år.

Vedbæk sogn blev udskilt fra Søllerød Sogn for snart 100 år siden. De første godt 50 år var kirken en del af Søllerød sogn, hvor Vedbæk Kirke fungerede som annekskirke.

Grundstenen blev lagt i 1870, hvilket er markeret i romertal i kirken. Den første gudstjeneste blev holdt i kirken den 4. juni 1871, så det er den dato, der regnes som kirken fødselsdag.

Bog om kirken

Vil du blive klogere på kirkens historie, ånd, arkitektur og udsmykning, så har Vedbæk Kirke i anledning af jubilæet udgivet bogen "Vedbæk Kirke - tro, håb og kærlighed siden 1871...".

Fakta
Festgudstjeneste
Den 6. juni kl. 10 er der festgudstjeneste i Vedbæk Kirke.

I dagens anledning er det Biskop Peter Birch, der står på prædikestolen. Også kirkens præster medvirker i gudstjenesten sammen med kirkens kor og organist.

Bogen indeholder bidrag fra museumsinspektør Anders Bank Lodahl, der fortæller om kirkens historie, mens kirkens præster fortæller om alt fra kirkens kunstneriske udsmykning til det kulturelle liv og de kirkelige fællesskaber, der er med til at skabe en levende kirke i dag.

Bogen kommer til salg fra den 7. juni og forhandles hos Mogens Funchs boghandel i Holte og hos Bog & Ide på Nærumvænge torv. Det fortæller formand for menighedsrådet Einar Bolt, der også selv har bidraget til udgivelsen med et afsnit om sognegården, der ligger på Vedbæk Stationsvej 9.

"Vi har ønsket at skrive en nutidig bog om hvad der foregår i kirken i dag. Kirken som samlingspunkt for lokalsamfundet," siger Einar Bolt.

I forbindelse med jubilæet og udgivelsen af bogen vil der netop i sognegården være en udstilling af Martin Walkers fotografier fra bogen og Kjeld Wilms fine tuschtegninger. Billeder der afspejler de mennesker, tanker og aktiviteter, der får kirken til at leve. Udstillingen kan se fra den 7. juni.

I sit forord til bogen skriver Grete Bøje, der er provst for Rudersdal Provsti:

"Livet i Vedbæk sogn leves aktivt og engageret i tro, håb og kærlighed, præcis sådan som det er meningen med livet. Gid det må fortsætte i mange år endnu- ja gerne helt til verdens ende."

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?