27. marts 2019
Sven Hedegaard (tv) fra Dansk Citroën ID/DS-klub og direktør for Citröen Center Birkerød, Henrik Jacobsen foran den nyistandsatte Citroën DS23 Prestige, der tidligere har tilhørt H.K.H. Prins Henrik. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Sven Hedegaard (tv) fra Dansk Citroën ID/DS-klub og direktør for Citröen Center Birkerød, Henrik Jacobsen foran den nyistandsatte Citroën DS23 Prestige, der tidligere har tilhørt H.K.H. Prins Henrik. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VIDEO & BILLEDSERIE: Prins Henriks gudinde-bil fundet i garage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIDEO & BILLEDSERIE: Prins Henriks gudinde-bil fundet i garage
Rudersdal - 20. juni 2018 kl. 05:01
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Toftebakken i Birkerød står et stykke danmarkshistorie. Ja, rent faktisk et stykke verdenshistorie.

arrow Læs også: Citröen-beundrer fik foto af Bondes "gudinde-bil"

Direktør for Citroën Center Birkerød, Henrik Jacobsen, har nemlig fundet en helt særlig bil for to år siden i en lille garage i Kastrup på Amager. Der er tale om en Citroën DS23 Prestige. Den er håndbygget over en Citroën Pallas, og der blev kun produceret omkring 500 af dem i perioden fra september 1972 til august 1974. To blev solgt til Danmark. Den ene til tidligere B&W-direktør Jan Bonde Nielsen. Den anden til H.K.H. Prins Henrik. Og det er den bil, der nu står i Birkerød, skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

- I 1979 solgte Kongehuset bilen til Henning Pold, der var basguitarist i Kim Larsens band »Bellami«. Han havde den et par år, inden han solgte den videre til Jan Høier, der var Citroën-specialist. Desværre kom bilen til at stå i en garage på Amager, hvor den lige så stille gik til, indtil jeg købte den af hans enke den 30. oktober 2016, fortæller Henrik Jacobsen til avisen.

Flere steder var bilen dybt tæret af rust, lædersæderne var »triste«, og mange dele var ødelagt af tidens tand. Men efter halvandet års arbejde står bilen nu nyistandsat og det glæder Sven Hedegaard, der er medlem af bestyrelsen i ID/DS-klubben. Han har fulgt bilens restaurering i Birkerød fra start til slut og er meget begejstret:

- Den er helt unik. Noget af det udstyr, den har, findes formentligt ikke i ret mange andre biler i verden. Den er sat i stand og står næsten som ny. For en entusiast som mig er denne bil noget helt særligt, og jeg synes, det er fantastisk, at den nu kan ses lige her i Nordsjælland.

Sven Hedegaard fortsætter:
- Den første Citroën DS blev skabt i 1955, hvor man ønskede at lave fremtidens bil uden at skele til omkostningerne. Og det lykkedes. Samtidig fik de en skulptør til at tegne bilens ydre, og resultater er også enestående. DS udtales på fransk »déesse«, der betyder »Gudinde«, og bilen var på sin tid også guddommelig at køre i. Det er den faktisk stadig i dag.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

Kort om Citroën DS23 Prestige
* Citroën DS23 Prestige er håndbygget, og det er en af de biler i verden, der består af flest enkeltdele.

* DS udtales på fransk »déesse«, der betyder »Gudinde«.

* På verdensplan er der bygget cirka 500 Citroën DS23 Prestige i starten af 1970'erne.

* Heraf blev to solgt til Danmark. Den ene til Prins Henrik. Den anden til tidligere B&W-direktør, Jan Bonde Nielsen.

* Begge biler fik efterfølgende installeret telefon. Det skete hos Citroën Birkerød, der i 1970'erne lå på Kongevejen i Birkerød.

* Prins Henriks tidligere bil er nu tilbage og står fast i Birkerød. Prisen er ikke oplyst, da den ikke er til salg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.