24. september 2021
Søren Hyldgaard er medlem af Rudersdal Kommunalbestyrelse for Venstre og kandidat til Folketinget i Helsingør Kredsen. Efter tre fartbøder i 2015 har han nu valgt at trække sit kandidatur ved det kommende folketingsvalg, ligesom han søger orlov fra Rudersdal Kommunalbestyrelse, indtil landsretten har set på hans sag.
Søren Hyldgaard er medlem af Rudersdal Kommunalbestyrelse for Venstre og kandidat til Folketinget i Helsingør Kredsen. Efter tre fartbøder i 2015 har han nu valgt at trække sit kandidatur ved det kommende folketingsvalg, ligesom han søger orlov fra Rudersdal Kommunalbestyrelse, indtil landsretten har set på hans sag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre fartklip koster kandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tre fartklip koster kandidatur
Rudersdal - 06. februar 2019 kl. 06:00
Af Lars Sandager Ramlow

Valgbarhedsloven blev skærpet den 1. april 2018, og lovændringen får nu muligvis konsekvens med tilbagevirkende kraft for Venstre-politikeren Søren Hyldgaard.

Han trækker sig med øjeblikkelig virkning som kandidat for Venstre til Folketinget i Helsingør Kredsen og søger samtidig orlov fra kommunalbestyrelsen i Rudersdal, hvor han er medlem af Byplanudvalget, Miljø- og Teknikudvalget samt Bycenterudvalget.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Læs også: Afløser fundet for domfældt Venstre-mand

Årsagen skal findes for godt tre og et halvt år siden, hvor V-politikeren kørte for stærkt tre gange på Lyngby Omfartsvej, hvor den tilladte hastighed normalt er 90 kilometer i timen.

Men på grund af vejarbejde var hastighedsgrænsen sænket til 50 kilometer i timen, og det kostede Hyldgaard tre klip i kørekortet på to hverdagsaftener og en weekend over en periode på fire måneder, selvom han kørte inden for de normale grænser. Det har han nu fået dom for.

- Jeg er ikke enig i dommen, som derfor vil blive anket til Landsretten. Imidlertid ønsker jeg ikke, at sagen i den mellemliggende periode på nogen måde skal belaste mit parti Venstre, eller at der kan stilles spørgsmålstegn ved mit arbejde som politiker. Derfor søger jeg dags dato orlov fra Kommunalbestyrelsen, indtil Landsretten har vurderet sagen, siger Søren Hyldgaard til Frederiksborg Amts Avis.

I sommeren 2015 blev mange tusinde bilister blitzet af politiets fotovogne på Lyngby Omfartsvej, og som mange andre fortæller Søren Hyldgaard også, at han ikke var nok opmærksom på skiltningen.

Derfor er han nu ved byretten blevet fradømt kørekortet i et år - samtidig med, at han har fået en bøde på cirka 21.000 kroner.

Stramningen af valgbarhedsloven betyder oven i det, at Søren Hyldgaard ikke må genopstille ved kommunalvalget i 2021.

- At jeg har kørt for stærkt, er hævet over enhver tvivl, og det er helt igennem dybt beklageligt, at jeg har været uopmærksom på den ændrede skiltning pga. vejarbejde og er kørt med hastigheder svarende til den på strækningen normalt gældende hastighed, siger Søren Hyldgaard.

Han oplyser, at han ikke tidligere har haft klip i kørekort eller på anden måde modtaget nogen former for dom.

- Jeg er utrolig stolt over min lokalpolitiske indsats igennem snart 10 år, og jeg håber, at jeg kan genoptage mit politiske arbejde hurtigst muligt, lyder det fra Søren Hyldgaard i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

I valgbarhedsloven er det fastsat, at en person ikke er valgbar på grund af straf, hvis:

* Den pågældende ved endelig dom er idømt ubetinget eller betinget friheds-straf.

* Den pågældende ved endelig dom er dømt til anbringelse i institution eller til forvaring efter straffelovens §§ 68-70.

* Den pågældende ved endelig dom eller udenretslig vedtagelse ubetinget er frakendt førerretten til et motordrevet køretøj efter færdselslovens § 126.

arrow Venstres nye FT-kandidat brænder for udlændingepolitik og Kystbanen
09. februar 2019 kl. 04:55 Opdateret: kl. 16:07
arrow Her er Venstres nye folketingskandidat i Helsingør
08. februar 2019 kl. 09:51 Opdateret: kl. 11:34
arrow Efter vanvidskørsel: V uden folketingskandidat kort før valget
06. februar 2019 kl. 14:46 Opdateret: kl. 16:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?