1. august 2021
Flere og flere kommuner indfører røgfri arbejdstid, men det er der ikke planer om at gøre i Rudersdal. Foto: Adobe Stock
Flere og flere kommuner indfører røgfri arbejdstid, men det er der ikke planer om at gøre i Rudersdal. Foto: Adobe Stock
Foto: peter werner/wernerimages - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To ud af tre kommuner har skoddet smøgerne i arbejdstiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To ud af tre kommuner har skoddet smøgerne i arbejdstiden

Men Rudersdal er ikke en af dem. "Der er tale om voksne mennesker, der kan tage ansvar for eget liv," siger udvalgsformand

Rudersdal - 22. juni 2021 kl. 11:42
Af Signe Steffensen

Fra maj 2021 må kommunalt ansatte i 66 af landets 98 kommuner vente til fyraften med at tænde en cigaret. Det er en stigning på 16 kommuner på under et år.

I løbet af året bliver blandt andre Gribskov, Køge og Ringsted Kommune også røgfri. Men Rudersdal er ikke at finde på den liste.

Vi har spurgt formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rudersdal Kommune, Birgitte Scherning Povlsen (K) hvorfor Rudersdal Kommune ikke er hoppet med på den tendens.

"I Rudersdal har vi fokuseret på børn og unge. Ved at sikre en god forebyggelse håber vi på at opnå så godt som en røgfri ungdom og voksengeneration," siger Birgitte Schjerning Povlsen, der godt er klar over, at de ikke er i mål med det arbejde endnu.

Fakta
Røgfrie kommuner
Andel kommuner, der har røgfri arbejdstid eller får det i 2021 per region

  • Region Nord: 36 pct. (4 ud af 11 kommuner)
  • Region Midt: 84 pct. (16 ud af 19 kommuner)
  • Region Syd: 73 pct. (16 ud af 22 kommuner)
  • Region Sjælland: 71 pct. (12 ud af 17 kommuner)
  • Region Hovedstaden: 69 pct. (20 ud af 29 kommuner)


Kilde: www.cancer.dk/roegfriarbejdstid

"Når vi taler om de voksne, synes jeg, det er en anderledes problematik. Vores konservative indstilling er, at der er tale om voksne mennesker, der kan tage ansvar for eget liv. Til forskel fra børn og unge," siger Birgitte Schjerning Povlsen.

Et ok benspænd

Det røgfri arbejdsmiljø, som Rudersdal Kommune aktuelt praktiserer, betyder at hvis man vil ryge, så skal ud af døren og og gå længere væk fra arbejdspladsen.

"Det er et ok benspænd, der lægger en begrænsning for, hvor meget der kan ryges i arbejdstiden. Begrænsningen, oplever jeg, har virket positivt, der er færre og færre voksne, der ryger i dag. De, der er tilbage og som har behov for at ryge, må selv beslutte, hvor det helt skal stoppe," siger hun.

I nabokommunen Lyngby-Taarbæk Kommune har røgfri arbejdstid været drøftet, men det er indtil videre kun indført på ældreområdet.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?