15. februar 2019
Sådan ser masten ved Skodsborg ud i landskabet i dag. Den ny mast planlægges sat lige til venstre for den eksisterende mast, der så pilles ned, når dne ny er i funktion. Foto: Allan Nørregaard
Sådan ser masten ved Skodsborg ud i landskabet i dag. Den ny mast planlægges sat lige til venstre for den eksisterende mast, der så pilles ned, når dne ny er i funktion. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To master skal give bedre net på kystbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To master skal give bedre net på kystbanen
Rudersdal - 14. september 2018 kl. 05:44
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingets ønske om, at togpassagerer kan anvende toget som en fuldt funktionsdygtig arbejdsplads uden huller i mobil- og data-signalerne, fører nu til, at der skal opføres to 48 meter høje master langs Kystbanen i Rudersdal kommune - den ene ved Vedbæk syd lige mellem jernbanen og Vedbæk Tennisklubs baner - og den anden nord for Skodsborg station, hvor en gammel mast skal udskiftes med en ny i en stærkere gitterkonstruktion, der dog ikke bliver højere end den eksisterende mast.

Rudersdals Byplanudvalg har netop behandlet sagen.

- Vi har fulgt indstillingen for så vidt angår masten i Skodsborg, som vi mener er uproblematisk i og med at der står en mast i forvejen, som så pilles ned. Men det kommer nok bag på Vedbæk-beboere, at der nu kommer en ny mast her. Udvalget har derfor bedt om, at det bliver undersøgt om masteplaceringen flyttes cirka 20 meter længere sydpå, så i hvert fald det nederste af masten skjules bag bevoksning og ikke kan se fra villakvarteret, siger Axel Bredsdorff (L), formand for Byplanudvalget.

- Vi er i den situation, at det er et lovkrav, at der skal skabes bedre mobil- og internetdækning i tog. Derfor kan vi ikke sige nej til forlaget, for så kommer der bare en anlægslov. Men vi kan prøve at udnytte muligheden for at påvirke, hvor masterne kan stå, siger han.

Men når det gælder masten i Skodsborg, så burde der findes en anden placering, mener Ander Kring Mortensen, der er site-manager for det Unesco-beskyttede nordsjællandske parforcejagt-system, der også omfatter Jægersborg Hegn.

- Masten kommer i den 200 meter bufferzone, der er omkring det udpegede verdensarv-område. Og det er en buffer vi holder øje med for at beskytte landskabet, siger han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk