19. maj 2019
Rudersdal Kommune og DGI har forlænget samarbejdet om Jump4Fun, så overvægtige børn og unge kan smide nogle kilo gennem sjov leg og bevægelse. Foto: Tina Devald.
Rudersdal Kommune og DGI har forlænget samarbejdet om Jump4Fun, så overvægtige børn og unge kan smide nogle kilo gennem sjov leg og bevægelse. Foto: Tina Devald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilbud til overvægtige børn fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbud til overvægtige børn fortsætter
Rudersdal - 05. september 2018 kl. 06:51
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste fem år har det været muligt for overvægtige børn og unge mellem 6 og 16 år at gå til Jump4Fun, og den mulighed fortsætter med at eksistere, skriver DGI i en pressemeddelelse. Rudersdal Kommune og DGI har således forlænget samarbejdet, så børnene og de unge fortsat kan motionere de ekstra kilo af sidebenene via sjove former for idræt. En af de personer, der har haft gavn af Jump4Fun, er 11-årige Filip Kaufman fra Birkerød. Han har gået til Jump4Fun i to år.

- Det er sjovt og hårdt. Men jeg stopper snart, fordi jeg skal gå til badminton tre gange om ugen, siger Filip Kaufman.

Han fortæller, at han er blevet mere aktiv, siden hans mor meldte ham til Jump4Fun. Før var han ikke særlig aktiv og ikke gik til nogen idræt. Men det er der blevet vendt op og ned på, og snart starter Filip Kaufman altså til badminton med en ny klassekammerat.

En anden, der har prøvet kræfter med Jump4Fun er 13-årige Nikolaj Haaning fra Værløse. Han har været med et halvt år.

- Det er sjovt, og der er et godt fællesskab. Vi skulle finde en aktivitet, jeg kunne gå til, og så fandt vi det her, siger Nikolaj Haaning.

Siden han begyndte til Jump4Fun har han fået mere energi i gymnastiktimerne i skolen, fortæller han.

- Han er med for at få rørt sig og for at komme væk fra computerskærmen derhjemme. Han har ikke været så interesseret i holdsport, for der er holdet afhængig af éns indsats. Så det er bedre at komme her, hvor man selv giver det, man kan. Det er bevægelse gennem leg, som sælger det godt, siger Peter Haaning, som er Nikolaj Haanings far.

Peter Haaning fremhæver, at det spiller en stor rolle, at det er motion gennem leg, hvor man ikke opdager, at man bevæger sig meget, mens man har det sjovt.

Jump4fun er et træningstilbud til de børn og unge mellem 6-16 år, som har udfordringer med overvægtsproblematikker. Det er træning, hvor sjov, sammenhold og opbakning er kodeordene. Instruktørerne på holdene sørger for en masse gode oplevelser og træning.

Rudersdal Kommune har samarbejdet med DGI omkring Jump4fun siden 2013, og en ny sæson er ved at starte i to idrætsforeninger Club New Start og Søllerød Svømmeklub, hvor man kan gå til Jump4Fun. Begge foreninger er rutinerede i at varetage Jump4fun-træning, da de har været med siden foråret 2015. Udover træningen inviteres deltagerne også til fællesarrangementer med undervisning i sund mad og bevægelseslejre på julemærkehjemmene på Sjælland. Man kan læse mere om Jump4Fun på www.dgi.dk/jump4fun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.