19. juli 2019
Thobias Ndungu Skovgaard jagter den amerikanske drøm. Den 11. august rejser han til New York for at spille fodbold.
gallery icon

Se billedserie

Thobias Ndungu Skovgaard jagter den amerikanske drøm. Den 11. august rejser han til New York for at spille fodbold.
Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thobias' amerikanske drøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thobias' amerikanske drøm
Opdateret 11. august 2014 kl. 11:03
Rudersdal - 09. august 2014 kl. 19:57
Af Niels Hofma
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Bare rolig drenge, jeg har tiden, skriger Thobias Ndungu Skovgaard ud til fem BSV-drenge, som den 21-årige forsvarsspiller var træner for på Vedbæk Stadion sidste uge. Selv har Thobias Ndungu Skovgaard spillet for Boldklubben Søllerød-Vedbæk som juniorspiller og til en alder af 15 år. Den 11. august pakker han sine tasker og drager mod USA for at skifte fodboldbanerne på Vedbæk Stadion ud med grønsværen i New York-forstanden New Rochelle. Der skal han gå på college og spille for PDL-holdet Westchester Flames.

- Jeg har altid haft en drøm om at bo i USA, fordi det er mulighedernes land. Hvis det ikke lykkes med fodbolden, så finder jeg en anden måde at leve på. Nu vil jeg bare væk hjemmefra for at starte forfra, og det skal være længere væk end en fire-timers flyvetur, siger Thobias Ndungu Skovgaard.

Han er opvokset i Flintemarken i Vedbæk og har tilbagt meget af sin tid hos en plejefamilie i Trørød. Nu går turen til PDL-ligaen, som er en liga, der supplerer den bedste amerikanske fodboldrække, MLS, med talenter.

- Det er op til mig selv at vise, at jeg er god nok, fordi min drøm er at komme i MLS og spille for enten New York Red Bulls eller Los Angeles Galaxy, siger den 21-årige forsvarsspiller og fortsætter:

- Jeg har spillet på hold med flere, der har været i USA og spillet på højeste niveau. Derfor ved jeg, hvad det kræves at spille på MLS-niveau, og det ved jeg, at jeg kan klare.

Før kontakten med Westchester Flames blev underskrevet, var Thobias Ndungu Skovgaard i Los Angeles for at prøvetræne med to andre PDL-hold. Siden da blev kontakten til USA bibeholdt via en agent, som i sidste ende hjalp Thobias Ndungu Skovgaard med at komme på kontrakt hos Westchester Flames.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.