26. oktober 2020
Illustration fra bogen
Illustration fra bogen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tegneserie om en af landets største videnskabsmænd nyder stor succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tegneserie om en af landets største videnskabsmænd nyder stor succes
Rudersdal - 21. september 2020 kl. 20:13

Forlaget Eudor, der har base i Birkerød, kan glæde sig over fortsat succes for tegneserien »Ørsted - han satte strøm til verden«.

Tegenserien, der handler om den danske videnskabsmand H.C. Ørsted, skal således nu trykkes i et fjerde oplag, siden udgivelsen den 22. juni.

Tegneserien er skabt af tegnerne Sussi Bech og Ingo Milton i samarbejde med seniorforsker ved DTU Space Institut for Rumforskning Jens Olaf Pepke Pedersen.

- Det er tydeligt, at vi har forladt tegneseriens ekkokammer og nået ud til et helt andet og større publikum end det, der normalt køber tegneserier. »Ørsted« er en visuel fortælling om en af Danmarks største videnskabsmænd, men også om guldalderen og København i begyndelsen af 1800-tallet. Det tænder mange på, siger forlægger Frank Bruun Madsen fra Eudor i en pressemeddelelse fra forlaget.

Tegneserien er udgivet i anledning af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme.

De første 2100 eksemplarer af tegneserien om H.C. Ørsted blev solgt på 10 dage, og i juli og august kom andet og tredje oplag og her i september har Eudor altså så bestilt det fjerde oplag hos trykkeriet.

- Vi var godt klar over, at det ville vække opsigt, at H.C. Ørsteds liv for første gang blev omsat til tegneserie, og at den ville sælge pænt. Men at interessen fra private købere, boghandlere og skoler ville være så massiv, at der ville blive brug for et nyt oplag om måneden, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, siger Frank Bruun Madsen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?