14. oktober 2019
Henrik Wiese er initiativtager og direktør i TeeDawn, som sælger lavalkoholisk øl. Her sidder han ved TeeDawns fire øltyper.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Wiese er initiativtager og direktør i TeeDawn, som sælger lavalkoholisk øl. Her sidder han ved TeeDawns fire øltyper.
Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TeeDawn vil sænke danskernes alkoholforbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TeeDawn vil sænke danskernes alkoholforbrug
Opdateret 17. juli 2015 kl. 10:26
Rudersdal - 17. juli 2015 kl. 05:42
Af Niels Hofma
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I cirka et års tid har ølfirmaet TeeDawn fra Holte solgt lavalkoholisk øl til danskerne. TeeDawn sælger fire øl med en alkoholprocenter på mellem 2,5 til 2,7 procent. Firmaet vil gerne have, at danskerne sænker deres indtag af alkohol, lyder det fra TeeDawns initiativtager og direktør Henrik Wiese.

- Vi er en formålsdrevet virksomhed, som gerne vil ændre på danskernes alkoholvaner, hvilket står bag på hver af de øl, vi sælger. Selvfølgelig er vi også ude på at tjene penge, men vi er i lige så høj grad drevet af, at vi gerne vil ind og rykke på den måde, som danskerne ser på alkohol, siger Henrik Wiese.

Han henviser til, at danskerne er mere end almindeligt glade for alkohol, og især i Hovedstaden og i Nordsjælland er man glade for at drikke øl, vin og spiritus. Henrik Wiese kalder området for Danmarks vådeste plet.

Tal fra Den Nationale Sundhedsprofil fra 2013 viser, at 20,6 procent af danskerne overskrider Sundhedsstyrelsens grænse for, hvor mange genstande man skal drikke om ugen, hvis der skal være en lav risiko for, at man bliver syg som følge af at drikke alkohol. Den lyder på syv for kvinder og 14 for mænd. I Nordsjælland ligger andelen af personen, som overskrider den grænse, på 24,8 procent og lidt højere på 26,2 procent i Rudersdal Kommune.

Du har en høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du drikker mere end 14 genstrande om ugen for kvinders vedkommende, og 21 genstande om ugen for mænds vedkommende, skønner Sundhedsstyrelsen. På landsplan overskrider 8,5 procent den grænse, 9,9 procent overskrider grænsen i Nordsjælland, og i Rudersdal Kommune ligger tallet på 9,1 procent.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.