25. marts 2019
Den syriske flygtning Tarek Alomar (midtfor) har netop gennemført et integrationsforløb i Rema 1000 i Nærum, hvor han nu er blevet fastansæt. Her ses han sammen med butikschef Morten Møldrup Pedersen og formanden for Erhvervsudvalget, Randi Mondorf (V).   Foto: Rudersdal Kommune
gallery icon

Se billedserie

Den syriske flygtning Tarek Alomar (midtfor) har netop gennemført et integrationsforløb i Rema 1000 i Nærum, hvor han nu er blevet fastansæt. Her ses han sammen med butikschef Morten Møldrup Pedersen og formanden for Erhvervsudvalget, Randi Mondorf (V). Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syrisk advokat glæder sig over fast job i Rema 1000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syrisk advokat glæder sig over fast job i Rema 1000
Rudersdal - 03. december 2018 kl. 10:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke en helt normal dag fredag den 30. november i den lokale Rema 1000 på Malmbergsvej i Nærum. Dagen markerede nemlig afslutningen på et aldeles vellykket integrationsforløb, IGU, som Tarek Alomar, der flygtede fra krigen Syrien tilbage i 2015, netop har gennemført.

Det gode samarbejde mellem Tarek Alomar, der i Syrien arbejdede som advokat, og butikschef i Rema 1000 Morten Møldrup Pedersen er dog langt fra afsluttet, da Tarek Alomar har takket ja til en fastansættelse i butikken i Nærum. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Den lykkelige afslutning på IGU forløbet blev markeret i den lokale Rema 1000 butik fredag formiddag, da formand for Erhvervsudvalget Randi Mondorf (V) kom forbi og overraskede Tarek Alomar med en buket blomster.

- Som kommune er vi meget stolte af det forløb, du har været igennem. Du har tilegnet dig sproget, du har tilegnet dig evnen til at kunne agere i det danske samfund, men allerstærkest er du et menneske, som skaber glæde og engagement omkring dig, sagde Randi Mondorf blandt andet til Tarek Alomar.

Formanden fortsatte:

- Det går på tværs af både sprog og kultur. Du gør en forskel i dit lokalsamfund, der betyder noget for de mennesker omkring dig. Vi ser dig som et eksempel, som mange andre kan spejle sig i, og vi håber at mange vil følge din vej.

For butikschef Morten Møldrup Pedersen holdt hans forudsigelse om Tarek Alomar tilbage i april 2017 stik.

Dengang besøgte Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget (i dag Erhvervsudvalget, red.) Tarek Alomar i butikken, og i den forbindelse fortalte Morten Møldrup Pedersen, at man selvfølgelig aldrig kunne garantere noget, men at der virkelig skulle gå meget galt, hvis Tarek Alomar ikke fik fast arbejde i butikken.

Dengang var Tarek Alomar midt i integrationsuddannelsen og gik derudover på sprogskole for at lære dansk, og var allerede ganske fortrolig med sproget.

Bare et år forinden kunne Tarek Alomar knap et par ord på dansk, da han startede sin ansættelse i butikken. I dag flyder det danske sprog uden de større problemer, og for Morten Mødrup Pedersen er Tarek Alomar et kæmpe bidrag til butikken.

- Det har været en fornøjelse at være med på din rejse og opleve din vilje til at ville lykkes, i butikken, i det danske samfund, med kurser, danskundervisning, lastbilkørekort og sågar gaffeltruck-certifikat, skriver Morten Mødrup Pedersen i et takkekort til Tarek Alomar i forbindelse med fejringen.

Tarek Alomar er ligeledes taknemmelig for sin chef i Ream 1000. Da Tarek Alomar mødte op i butikken første gang, forventede han nemlig at møde en chef iført jakkesæt og siddende bag et skrivebord, men Morten Møldrup Pedersen var lang fra Tarek Alomars forventning om den klassiske chef.

- Morten er en fantastisk sød chef, som altid er hjælpsom og til stede, og jeg er meget taknemlig for at han er min chef og hans tro på mig, siger Tarek Alomar.

Tarek Alomar bor i Nærum og har to piger på henholdsvis 5 og 9 år. Han drømmer om at komme til at læse jura en dag, så han også kan arbejde som advokat i Danmark, men foreløbigt er fastansættelsen i Rema 1000 allerede en drøm, der gået i opfyldelse.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.