19. januar 2018
Trappeopgangen er heldigvis lavet af sten, så ilden havde svært ved at få fat. Derfor er det primært røg- og sodskader, der præger opgangen, som Iman Amayri viser frem. Foto: Lars Sandager Ramlow
gallery icon

Se billedserie

Trappeopgangen er heldigvis lavet af sten, så ilden havde svært ved at få fat. Derfor er det primært røg- og sodskader, der præger opgangen, som Iman Amayri viser frem. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syg mand terroriserede familie et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syg mand terroriserede familie et år
Rudersdal - 07. oktober 2017 kl. 05:07
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem et helt år blev en familie på Nørrevang i Birkerød terroriseret af en psykisk ustabil mand, uden at nogen greb ind.

arrow Læs også: Familie efter brandbombe: Politiet tog os ikke alvorligt

Det fortæller 24-årige Iman Amayri, der sammen med sin bror og forældre bor på 1. sal i den opgang, der torsdag eftermiddag blev ramt af to molotovcocktails.

- Det var vores tidligere underbo, der gjorde det. Jeg så ham komme gående med den i hånden, og kort efter lød der et brag ude i opgangen, der i løbet af et øjeblik blev fyldt med røg, siger Iman Amayri til Frederiksborg Amts Avis.

Hun forklarer, at brand-attentatet var kulminationen på et helt års mareridt med chikane og trusler fra den 45-årige mand, der i de seneste godt ni måneder har boet i Helsinge.

- Tidligere havde vi et rigtig godt forhold til manden. Min far sidder i kørestol, og vores tidligere underbo hjalp ham flere gange op til vores lejlighed. Men pludselig begyndte manden at få angst. Han låste sig inde i lejligheden i månedsvis, hvor vi ikke så ham, inden han for et år siden begyndte at reagere mere fysisk. I starten gik han ud til opgangens el-skab og slog strømmen fra til vores lejlighed. Det gjorde han oftere og oftere indtil en dag, hvor han klippede ledningerne, så vi stod helt uden strøm.

Iman Amayri fortsætter:
- Vores tidligere underbo var meget vred, uden at vi var klar over hvorfor, så vi kontaktede vores vicevært, ligesom politiet kom forbi. Herefter var der ro i en periode, hvorefter han flyttede. Det var en lettelse for os, og vi hørte ikke fra ham i et halvt års tid, indtil vi pludselig en dag begyndte at modtage nogle lidt mystiske breve fra Helsinge, som han var flyttet til. Brevene var ikke truende, men de blev mere og mere vrede. Og kort før sankthans skrev han, at vi burde flytte ud af landet, eller at hele familien burde dø og noget skulle brænde. Det var ikke helt tydeligt i brevet, hvad han mente, men vi meldte det selvfølgelig til politiet.

Familien fik dog ifølge Iman Amayri det svar, at politiet ikke havde ressourcer til den slags, da den tidligere underbo formentligt var syg. Derfor blev familien i stedet opfordret til at kontakte Gribskov Kommune, så manden kunne få psykologisk hjælp.

Læs hele artiklen og meget mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag....

arrow 45-årig fængslet efter brandbomber
06. oktober 2017 kl. 21:00 Opdateret: kl. 20:14
arrow Molotovcocktail smidt i opgang: Gerningsmand anholdt
05. oktober 2017 kl. 17:26 Opdateret: kl. 17:26
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk