12. december 2017
Ida Hother Rasmussen skulle have været student mandag morgen, men censor meldte sig syg i sidste øjeblik, så hendes eksamen blev udskudt. Sammen med familien måtte hun derfor vente i syv lange timer.
gallery icon

Se billedserie

Ida Hother Rasmussen skulle have været student mandag morgen, men censor meldte sig syg i sidste øjeblik, så hendes eksamen blev udskudt. Sammen med familien måtte hun derfor vente i syv lange timer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Studenterdrama på gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studenterdrama på gymnasium
Opdateret 20. juni 2017 kl. 06:44
Rudersdal - 20. juni 2017 kl. 06:42
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det der ikke må ske - skete alligevel mandag morgen på Birkerød Gymnasium for 19-årige Ida Hother Rasmussen.

arrow Læs også: BILLEDSERIE: 340 studenter fra Nærum Gymnasium

Hun skulle have haft den længe ventede hue på klokken 08.30 som den allerførste student fra gymnasiet, og hun skulle traditionen tro have hejst flaget ude foran indgangen sammen med rektor Anders Kloppenborg.

Men sådan skulle det ikke gå.
I sidste øjeblik havde hendes censor i AT nemlig meldt sig syg, og Ida Hother Rasmussens eksamen blev derfor udskudt til klokken 15.00.

- Det her virker jo helt urealistisk. Jeg har glædet mig sådan til dette øjeblik og til at blive student i tre år... Jeg var mentalt sat op til eksamen, og nu skal jeg vente. Det er virkelig »nederen«. Jeg ved godt, at det ikke er skolens skyld, og jeg ved også godt, at jeg nok skal blive student senere i dag, så jeg er ok. Men det er en MEGET mærkelig fornemmelse at gå hjem igen med huen i æsken i stedet for på hovedet, siger Ida Hother Rasmussen til Frederiksborg Amts Avis lige efter hun har fået meldingen.

På Birkerød Gymnasium er rektor Anders Kloppenborg både ærgerlig og ked af, at de første eksamener måtte udskydes:

- Det må ikke ske. Og netop for at undgå at den slags sker, havde vi vores eksamenskontor åbent fra klokken 06.45, så vi kunne reagere, hvis der skulle være afbud fra censorer eller lærere. Men flere ting gik galt. For det første fik vi først afbud fra den pågældende censor klokken 07.30, og da vi så ringede til det pågældende gymnasium, hvorfra censor kom, så kunne de ikke få fat i de to lærere, der skulle have været censor-vikarer i tilfælde af sygdom. Derfor måtte formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, der er rektor på Københavns åbne Gymnasium, træde til, forklarer Anders Kloppenborg til Frederiksborg Amts Avis.

Det sene censor-forfald betød, at to elever måtte udskyde deres eksamener til om eftermiddagen, hvor der først var ledig tid.

Frederiksborg Amts Avis kan i øvrigt oplyse, at Ida Hother Rasmussen blev student og fik sin hue på mandag eftermiddag med et flot 10-tal, inden champagnepropperne sprang - først på skolen og så i hjemmet, hvor familien holdt studenterfest om aftenen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag...

arrow BILLEDSERIE: 362 studenter fra Birkerød Gymnasium
24. juni 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:52
arrow Årets elevtale: Verden ligger for vores fødder
23. juni 2017 kl. 21:03 Opdateret: kl. 21:03
arrow Disse legater gik til...
23. juni 2017 kl. 20:59 Opdateret: kl. 20:59
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk