26. oktober 2020
Formand og næstformand er blevet dømt til personligt at betale omkostninger til Rudersdal Kommune og Trafikministeriet efter sag om Skodsborg Strandpark.
Formand og næstformand er blevet dømt til personligt at betale omkostninger til Rudersdal Kommune og Trafikministeriet efter sag om Skodsborg Strandpark.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandpark-sag: Grundejere hæfter personligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandpark-sag: Grundejere hæfter personligt
Opdateret 01. november 2010 kl. 21:27
Rudersdal - 01. november 2010 kl. 11:28
Af Katrine Wied
Rudersdal: Sagsomkostninger løber op over 500.000 kroner, og nu hæfter formand og næstformand fra Skodsborg Grundejerforening personligt, fordi foreningen også tabte ankesagen om Skodsborg Strandpark.

Skodsborg Grundejerforening blev i 2007 dømt til at betale sagsomkostningerne for både Rudersdal Kommune og Trafikministeriet, da grundejerforeningen i byretten tabte den sag, de havde anlagt for at få kendt etableringen af Skodsborg Strandpark ulovlig. Byretten gav kommunen og ministeriet fuldt medhold og dømte samtidig grundejerforeningen til at betale sagens omkostninger. Det drejede sig om 270.000 kroner til staten og 230.000 kroner til Rudersdal Kommune.
arrow Læs også: Konservative retter ind i Breda-sag

Grundejerforeningen valgte herefter at anke sagen til landsretten og tabte i 2008 også her. Dommen pålagde grundejerforeningen yderligere sagsomkostninger til landsretssagen på 80.000 kroner. Efterfølgende meddelte bestyrelsen for Skodsborg Grundejerforening, at foreningen ikke kunne betale regningen til kommunen på nu 230.000 kroner, da foreningens formue kun beløb sig til cirka 38.000 kroner.

Derfor valgte Rudersdal Kommune at anlægge sag mod formanden og næstformanden i Skodsborg Grundejerforenings bestyrelse for at gøre disse personligt økonomisk ansvarlige. Og efter en tur i både byretten og landsretten er også denne sag nu endeligt afgjort.

- Først og fremmest er jeg glad for, at vi endelig kan sætte punktum i denne lange sag. Heldigvis har sagen ikke forhindret borgerne i at nyde de gode rammer, vi har fået skabt i Skodsborg Strandpark for det var jo det, der var formålet med det hele. Når det er sagt, vil jeg gerne udtrykke min tilfredshed med dommen, som jo slår fast, at man har et ansvar, når man som medlem af en bestyrelse træffer beslutninger, der påfører andre omkostninger også når de andre er kommunens øvrige borgere i bred forstand. Og jeg er glad for, at vi gennem denne dom får dækket i hvert fald nogle af udgifterne til sagen, siger Borgmester Erik Fabrin (V).
arrow Breda-sagen er en taber-sag
22. december 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 11:49
arrow Fonds-ballade skaber kile mellem K og V
16. december 2010 kl. 04:00 Opdateret: kl. 21:22
arrow Styrelse: Fabrin på vej mod ulovlig beslutning
15. december 2010 kl. 04:00 Opdateret: kl. 10:12
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?