19. oktober 2021
Der var kø for at blive registreret til dåb i lørdags, hvor Birkerød Kirke havde Drop-in dåb. Til venstre i billedet ses Martin Christensen og datteren Sasha.
gallery icon

Se billedserie

Der var kø for at blive registreret til dåb i lørdags, hvor Birkerød Kirke havde Drop-in dåb. Til venstre i billedet ses Martin Christensen og datteren Sasha.
Foto: Lars Ramlow/Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor tilslutning: Drop-in dåb blev en overvældende oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor tilslutning: Drop-in dåb blev en overvældende oplevelse

Hele 23 borgere i alle aldre lod sig døbe lørdag i Birkerød Kirke

Opdateret 12. oktober 2021 kl. 10:42
Rudersdal - 12. oktober 2021 kl. 04:54

- Det var overvældende og overraskende, at der kom så mange, fortæller sognepræst Inger Merete Yde Hansen om lørdagens oplevelser i Birkerød Kirke. Her valgte 23 borgere at møde op for at blive døbt til 'Drop-in dåb'.

Når nu lejligheden bød sig, syntes begrundelsen at være for sognebørn i alle aldre, midaldrende borgere, kommende konfirmander, små babyer og andre, der bare var forsinket de halvandet år, som coronanedlukningen har varet.

- Jeg så det nede i byen og gik hjem og talte med min datter om muligheden. Det er noget vi længe har været på vej til, for hun er 'kun' navngivet. Hun er hjertebarn, så vi nåede aldrig dåben mellem de mange ophold på hospitalet, fortæller Martin Christensen, som sammen med sin 12-årige datter, Sasha Sjøholm Pryds Christensen, var blandt de mange lørdagsgæster i kirken.

Hele familier mødte op

Den annoncerede Drop-in begivenhed varede fra kl. 11, men allerede et kvarter før var der kø helt ud af kirken.

- Så vi måtte i gang. Folk skulle først registeres, derefter tale med en præst, og så vente på, at døbefonden blev ledig. Nogle mødte op med hele familien, så de stod med et følge på 20 personer, fortæller Inger Merete Yde Hansen, der var en af tre præster på arbejde i lørdags.

Hun var glad for både byens og menighedsrådets opbakning til arrangementet. Flere af byens spisesteder havde specielle tilbud på denne store dåbsdag.

Dåben som gave

Trods travlheden blev humøret holdt højt i og omkring kirken og alle kom helskindet og nogenlunde tørskoede igennem ritualerne.

- Det var lidt kaotisk, men også sjovt. Jeg troede lidt det ville være sådan en Macdonalds drive-thru udgave, men det var med det hele. Og min datter mente også, at det var med dåbsgave, griner Martin Christensen.

Om det blev til en gave til Sasha skal vi lade være ufortalt, selv om dåben jo, ifølge kirken, er den største gave, vi mennesker kan få.

Præsterne ved Birkerød Kirke. Fra venstre Rikke Bjerregaard Bertelsen, Inger Merete Yde Hansen og Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen. Foto: Karen Madsen

På baggrund af den overvældende succes vil præsten ikke afvise, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed.

- Jeg tror, at vi er den første kirke i området, der prøver det, så det kunne være en af de andre kirker næste år og så fremdeles, slutter hun.
fsp

Rejser du til udlandet i år?