13. april 2021
Søren Egelund fylder 75 år på fredag. Privatfoto
Søren Egelund fylder 75 år på fredag. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søren Egelund, fhv. stadsbibliotekar, Holte fylder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Egelund, fhv. stadsbibliotekar, Holte fylder 75 år
Rudersdal - 06. marts 2021 kl. 09:05

Søren Egelund fyldte 75 år fredag 5. marts.

Søren Egelund blev født på Falster og er opvokset på Møn. Efter studentereksamen i Vordingborg og et halvt års studieophold i Frankrig valgte han bibliotekaruddannelsen og blev færdiguddannet som bibliotekar i 1971.

Bibliotekskarrieren har blandt andet budt på en stilling som vicestadsbibliotekar ved Gladsaxe Bibliotekerne i 1980'erne. Her var han tovholder for en forsøgsordning med søndagsåbning, som siden er blevet indført på mange biblioteker landet over.

Han flyttede teltpælene fra Storkøbenhavn til Fyn i 1992 for at overtage embedet som stadsbibliotekar og chef for Odense Centralbibliotek de næste 10 år. Her stod han i spidsen for en større forandringsproces i forbindelse med etableringen af et centralt beliggende hovedbibliotek i det nye Banegårdscenter, hvor centralbiblioteket for Fyn stadig har til huse.

Siden 2003 var Søren Egelund i en kort årrække selvstændig bibliotekskonsulent, indtil han gik på pension i 2006.

Siden da har han været engageret i frivilligt, ulønnet arbejde som bestyrelsesformand for ejerforeninger i henholdsvis Holte og Tisvildeleje.

I denne coronatid bruges fritiden især på læsning, skak og lange gåture med hustruen Kirsten.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?