13. juni 2021
Jeanett Debb er initiativtager til Skodsborg Skovfitness. Foruden at være instruktør, træner hun selv i skoven flere gange om ugen.
gallery icon

Se billedserie

Jeanett Debb er initiativtager til Skodsborg Skovfitness. Foruden at være instruktør, træner hun selv i skoven flere gange om ugen.
Foto: Niels Hofma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovfitness populært i Skodsborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovfitness populært i Skodsborg
Opdateret 18. juli 2015 kl. 10:28
Rudersdal - 18. juli 2015 kl. 05:42
Af Niels Hofma

Bagved Skodsborg Stations gamle stationsbygning ligger skovene Bøllemosen og Jægersborg Hegn. Skovene bliver ofte brugt til at gå tur og til at køre en tur på cykel, men flere og flere såkaldte »skovfittere« er også begyndt at vise sig mellem træerne. En af dem, der oftest er ude i skoven for at træne skovfitness, er Jeanett Debb, som bor i den gamle stationsbygning på Skodsborg Station. Siden maj 2015 har hun organiseret sporten, og der kommer flere og flere til.

- Siden jeg var barn, har jeg altid trænet i skoven med min mormor, men vi har ikke snakket så meget om det med andre, fordi folk nok har syntes, at vi var lidt underlige. Sidenhen har jeg trænet en masse i fitnesscenter, men begyndte i april 2014 at træne i skoven igen. Det begyndte at rygtes, hvad jeg lavede, og da folk så mig træne, ville de gerne være med. Siden har min træning i skoven udviklet sig, til at jeg i dag har fem hold om ugen, hvor der vel er mellem otte til 10 personer på hvert hold, og hvis udviklingen fortsætter, skal jeg til at udvide mine tider og hold endnu mere, fortæller Jeanett Debb.

Alle typer af mennesker kommer på Jeanett Debbs skovfitnesshold. Der er både unge fyrer, som løber marathon, og ældre kvinder på over 80 år. Alle kan være med, men Jeanett Debb ønsker, at endnu flere kommer ud i skoven, ikke bare for at træne, men også til kulturelle arrangementer.

Har man lyst til at prøve kræfter med skovfitness, kan man få en gratis prøvetime, som afsluttes med en skovsmoothie, ved at tilmelde sig på hjemmesiden www.skodsborgskovfitness.dk. Lige nu er der skovfitnesshold fast hver onsdag klokken 10.00 og 17.30, om lørdagen er der børneskovfitness klokken 11.00, og der er søndagstræning både klokken 11.00 og 12.30. Den første lørdag i måneden arrangerer Skodsborg Skovfitness desuden Kultur i Naturen for børnefamilier.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis XX

Hvor langt tror du Danmark når ved EM