15. august 2020
Fotografen Daniel Bödker Sørensen fortolker Rudersdal gennem en række billeder, der er præsenteret i en ny bog som Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen står bag. I den forbindelse åbner en ny udstilling på torsdag.
gallery icon

Se billedserie

Fotografen Daniel Bödker Sørensen fortolker Rudersdal gennem en række billeder, der er præsenteret i en ny bog som Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen står bag. I den forbindelse åbner en ny udstilling på torsdag.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se dit lokal-område gennem et nyt objektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se dit lokal-område gennem et nyt objektiv
Rudersdal - 12. november 2019 kl. 04:51
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kender du dit lokalområde? Sådan spørger Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen i forbindelse med en ny udstilling og en ny bogudgivelse på torsdag.

Her udkommer bogen »Langt fra verden - stemningsbilleder fra Rudersdal«. Det er en fotobog, der åbner vores øjne for det lokalsamfund, vi troede vi kendte, skriver Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen om bogen.

Fotografen Daniel Bödker Sørensen har de sidste to år cyklet kommunen tyndt og ledt efter usædvanlige motiver fra vores egn. Han fortæller selv:

- Jeg har som udgangspunkt forsøgt at tage nogle flotte billeder, men det er vigtigt, at billederne ikke "kun" er flotte. De skal gerne rumme mere. En følelse, en stemning. Jeg har taget billederne med hjertet, frem for med kameraet. Det betyder at vi ser kendte motiver på helt nye måder og at vi ser steder, vi ikke anede fandtes. Og lys og stemninger vi aldrig har set før. Der er motiver fra hele kommunen, masser af natur og lige så meget kultur - så bogen er også en lokalhistorisk dokumentation for, hvordan Rudersdal kunne opleves kunstnerisk i 2018/19.

Daniel Bødker Sørensens boede i sin barndom i Brede, men opholdt sig meget hos bedsteforældrene i Øverød, og det fik afgørende betydning for hans veneration for egnen. Og selv om han flyttede væk i en periode, var barndommens lokalområde hele tiden i tankerne. Daniel ser denne sammenhæng:

- Bogens titel kom til mig nærmest uden, at jeg tænkte over den, og det må jo betyde noget. Det betyder nok først og fremmest, at det var det, jeg anså Rudersdal for at være: Langt fra verden. Det var også sådan jeg brugte Rudersdal, til at komme langt fra verden.

Bogen er blevet til i samarbejde med formanden for Historisk-topografisk Selskab for Søllerødegnen, Axel Bredsdorff, og tidligere museumsleder Niels Peter Stilling.

- I dag har vi stor glæde af kunstmaleres gengivelse af, hvordan vores egn så ud før i tiden. Siden fik vi gennem især postkort endnu en kilde til at huske fortiden, og i dag er det eksempelvis kunstfotografer, der foreviger vores omgivelser i egen fortolkning. Derfor er det helt naturligt at vi som lokalhistorisk selskab udgiver Daniels flotte fortolkning af Rudersdal, siger Axel Bredsdorff.

I forbindelse med bogen åbner en udstilling på Mothsgården med et udvalg af Daniels Bödker Sørensens billeder. Der er fernisering på museet på torsdag klokken 17.00. Bogen - der også er en oplagt mandelgaveidé - kan købes på museet og i lokale boghandler i Birkerød, Holte, Lyngby og Nærum Vænge fra på torsdag den 14. november

Bogen er på 180 sider, og den vejledende udsalgspris er 200 kroner.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?