21. august 2019
Søstrene på Vor Frue Kloster i Høsterkøb bruger hver dag tre timer på at lære dansk, og har besøg af en dansklærer på klostret to gange om ugen.
gallery icon

Se billedserie

Søstrene på Vor Frue Kloster i Høsterkøb bruger hver dag tre timer på at lære dansk, og har besøg af en dansklærer på klostret to gange om ugen.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Sådan lever Vor Frues nonner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Sådan lever Vor Frues nonner
Opdateret 12. juli 2011 kl. 07:19
Rudersdal - 09. juli 2011 kl. 04:00
Af Katrine Wied og Thomas Arnbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Birkerød: Nonnerne i Vor Frue Kloster i Høsterkøb ved Birkerød tilhører Benediktinerordnen. Der bor seks nonner på klostret, en er fra Danmark, de resterende fem er fra Brasilien.

Søster Ana Maria kom hertil for et år siden, og det er meningen, at hun skal være her resten af livet. For sådan er det at være nonne. Her træffes beslutninger for altid, og der er ikke tanker om, at døren skal stå på klem.

- Man bliver nonne, fordi man vil det. Årsagen er et kald. Det indeholder, at man intet andet vil. Som en opdagelsesrejsende er man overbevist om, at det er det, man vil. Man tænker, at dette er det bedste, og man gør det med glæde. Det opleves som en frihed for den, som er kaldet til det, forklarer Tyra Antonia.

Hun er abbedisse på det svenske kloster Mariavall og tilknyttet Vor Frue, der i daglig tale kaldes Åsebakken, som administrator.

Nonnernes hverdag bevæger sig med en regelmæssighed som et urværk. Dagen begynder med den første tidebøn klokken 6.30 og deles ind efter yderligere fem tidebønner inden aften. Derimellem skal nonnerne bruge to timer til "lectio divina", det vil sige individuelle bønner. Der skal også være tid til at arbejde i køkkenet og i haven, gøre rent og til at sy og male. For de fem brasilianske nonner skal der også bruges meget tid på at lære det danske sprog, så man kan tage imod gæster.

Selv kalder nonnerne det for et simpelt liv. Men samtidig beskriver abbedisse Tyra Antonia og søster Ana Maria livet som nonne med ord, som lægger sig i den stik modsatte lejr, end den forståelse, man som udenforstående har af et kloster. De bruger ord som samfunds-rebel, frihed og uafhængighed.

- Vores mission er blot at være her. Alene det at folk ved, at der findes et kloster, er tilstrækkeligt udråbs-tegn for samfundet til at vise, at der findes en anden måde at leve på. Det er en slags rebel eller oprør mod samfundet, at nogen engagerer sig for Gud hele livet i stabilitet uden at følge samfundets op- og nedgange, siger Tyra Antonia.

Læs hele interviewet i Frederiksborg Amts Avis, Dagbladet eller Sjællandske.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.