15. august 2020
Morgenbordet har siden 1973 været en tradition i Birkerød, der giver anledning til at mødes med venner og bekendte.  Lørdag trak det folk i gaden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Morgenbordet har siden 1973 været en tradition i Birkerød, der giver anledning til at mødes med venner og bekendte. Lørdag trak det folk i gaden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Morgenbord skabte liv i Hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Morgenbord skabte liv i Hovedgaden
Rudersdal - 10. august 2019 kl. 17:05
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2300 smurte rundstykker, litervis af kaffe brygget på feltkomfuret og glade mennesker overalt. Birkerød Handelsstandsforenings morgenbord trak folk i gaderne lørdag morgen og fik Birkerød til at summe af liv.

Mennesker i alle aldre stod i små cirkler og talte sammen, mens de spiste morgenmaden fra paptallerkner og drak rygende kaffe fra hvide plastickrus.

Tre af dem, der mødte op, er Lisa Tantholdt, Early Humle og Ellis Sommer fra Birkerød, der har deltaget i morgenbordet i mange år. For dem er morgenbordet en helt særlig mulighed for at få sig en snak med venner og bekendte.

- Det er her, man mødes. Man er sikker på at møde nogle, man ikke har set i mange år, og her kan man helt uforpligtet få sig en snak, sagde Lisa Tantholdt. Kort tid efter vinkede hun til en kvinde på den anden side af gaden.

- Se nu der. Vi har begge børn, der efterhånden er 40 år, som gik til dans sammen, da de var små. Vi sad i sin tid sammen på tilskuerrækkerne, fortalte hun.

Mellem 400-600 liter kaffe blev leveret af frivillige fra Beredskabsforbundets Rudersdal og Hørsholm kreds, der på Birkerød Brandstation bryggede kaffen på det brændefyrede feltkomfur, som under kriser eller evakueringer uden elektricitet kan forsyne folk med op til 800 portioner mad ad gangen. Med dens fire store gryder på hver 125 liter er den en effektiv måde at få brygget en masse kaffe på.

- Vi mødte ind klokken fem i morges og startede fyret. Det tager cirka en time, inden vandet koger i gryderne, fortalte Tina Holst Bennedsgaard, der er en af de frivillige.

Også Birkerød Torvedage skød sæsonen i gang lørdag og Præstegårdens Haveforening afholdt Country Fayre i den gamle præstegårdshave ved Birkerød Gl. Præstegård.

Klik dig ovenfor igennem billederne fra dagen og læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 12. august.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?