20. september 2021
Venstre kørte det helt store »setup«, da partiet holdt det, de selv kaldte »Danmarks største grundlovsmøde« i haven foran Venstres hovedkontor, der ligger i hjertet af Søllerød. Her er det partiformand Jakob Ellemann-Jensen, der holder tale. Foto:Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Venstre kørte det helt store »setup«, da partiet holdt det, de selv kaldte »Danmarks største grundlovsmøde« i haven foran Venstres hovedkontor, der ligger i hjertet af Søllerød. Her er det partiformand Jakob Ellemann-Jensen, der holder tale. Foto:Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: STOR BILLEDSERIE: Kom med bag kulissen til Venstres store grundlovsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

STOR BILLEDSERIE: Kom med bag kulissen til Venstres store grundlovsmøde
Rudersdal - 05. juni 2020 kl. 20:20
Af Lars Sandager Ramlow

Det var et imponerende felt af Venstre-politikere, der fredag var samlet i partiets hovedkvarter, Carlsminde, i hjertet af Søllerød. På grund af Corona-pandemien fejrede Venstre Grundlovsdag uden tilskuere. I stedet sendte partiet live ud til hele landet via en sendevogn og fra to talerstole opstillet på ejendommens græsplæne.

arrow Læs også: Jakob Ellemann-Jensen: Venstre har en plan ud af krisen

Frederiksborg Amts Avis var med under hele livesendingen, hvor politisk ordfører Sophie Løhde, der er opvokset i Birkerød, også havde fået rollen som vært. Klokken 12.30 (præcis) bød hun velkommen og holdt sin tale, inden hun skulle stille om til den nordsjællandske nordkyst og til fællessang med Annette Heick og Henrik Krogsgaard og sangen »I Danmark er jeg født«.

Koks i livesendingen

Men så gik det galt. Teknikken og netforbindelsen fejlede, og i stedet for sang måtte Venstres politiske ordfører improvisere og træde vande og med humoristisk overskud oplyse seerne, at det ville blive mindre kønt, hvis hun skulle synge for. I kulissen blev der svedt og arbejdet på højtryk, men live-sendinger er uforudsigelige og forbindelsen til sangparret udeblev. Efter et par minutters smalltalk kunne Løhde i stedet stille om til skuespilleren Rasmus Bjerg, der sjovt nok sang John Mogensen-klassikeren »Der er noget galt i Danmark«.

Løhde sendte herefter seerne videre til Nordjylland, hvor Venstres næstformand Inger Støjberg holdt sin tale. Løhde blev løbende orienteret om tiden - fire minutter tilbage... tre... Du skal gøre dig klar... to minutter...

- Jeg siger tak til Inger og stiller om til Hornbæk og fællessang... ikk', lød det roligt fra Sophie Løhde

- Lige præcis lød det kulissen.

Formanden rakte tunge

- Jeg er klar. Jeg har både en plan A, B og C, nåede den politiske ordfører at replicere, inden hendes partiformand, Jakob Ellemann-Jensen stillede sig op bag kameraet, mens han lavede abebevægelser og rakte tunge.

Thomas Olsen

Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen drillede den politiske ordfører Sophie Løhde, da han lavede abebevægelser og rakte tunge få sekunder før et af indslagene, hvor hun skulle på som vært for Venstres grundlovsarrangement.


Sophie Løhde brød ud i latter, men nåede at fatte sig, inden hun igen skulle på sekunder senere. Og denne gang virkede omstillingen til Heich og Krogsgaard til værtens lettelse.

Klokken havde nu passeret 13.07, og det var blevet tid til dagens hovedtaler - naturligvis, Jakob Ellemann-Jensen. Her skulle signalet blot sendes cirka 20 meter over Carlsmindes græsplæne, hvor teknikere, rådgivere, partifolk, fotografer og journalister stimlede sammen om partiformanden. Alene tilbage stod nu Løhde.

Dåb som tv-vært

- Jeg er ikke vant til at være tovholder på den måde. Jeg har nu fået min dåb som tv-vært, og de, der fulgte med, kunne i hvert fald se, at det hele var live. Der var nogle kiks undervejs, men jeg synes, jeg fik reddet det meget godt. I hvert fald slap seerne fra at høre mig synge, lød det efterfølgende fra Sophie Løhde.

Som tovholder skulle hun også interviewe sin formand med spørgsmål fra borgerne, hvorefter både DR1 og TV2 skulle lave indslag til aftenfladen. Til Frederiksborg Amts Avis sagde Jakob Ellemann-Jensen efterfølgende:

- Jeg skal gerne indrømme, at jeg i starten var meget skeptisk forud for dette arrangement. Jeg fandt det lidt løjerligt, men da det begyndte at tage form og jeg så programmet, må jeg også sige, at jeg blev både begejstret og forventningsfuld, når tingene nu er, som de er. Med dette setup kommer vi ud til rigtig mange, og personligt har det også været meget mindre stressende. Normalt suser jeg rundt i en bil fyldt med rene skjorter. I dag har jeg kun haft brug for en, lød det med et stort smil fra Ellemann-Jensen, der har bopæl i Birkerød.

De holdt tale:

  • Partiformand Jakob Ellemann-Jensen
  • Politisk ordfører Sophie Løhde, valgt i Egedal-kredsen
  • Tidligere finans- og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, valgt i Rudersdal-kredsen
  • Rudersdals borgmester Jens Ive

Du kan læse alle talerne

Klik blot på linkene her i artiklen på
www.sn.dk/rudersdal

Thomas Olsen
Tidligere finans- og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (tv) og Rudersdals borgmester Jens Ive holdt også grundlovstaler fra Carlsminde. Her ses de med Gitte Rasmussen, der er formand for Venstre i Rudersdal og for Venstre i Rudersdal-kredsen, hvor Claus Hjort Frederiksen er opstillet.

Synes du, at kommunen er der for dig?