17. januar 2018
Der bliver gjort klar til den nye udstilling i Birkerød Kunstforening, som åbner i morgen, hvor der også er fernisering klokken 13.00.  Brita Jeppesen (t.h.) overvejer, hvordan værkerne kan placeres, så de spiller sammen med hinanden, mens Anne Nielsen tager et nærmere kig på værkerne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver gjort klar til den nye udstilling i Birkerød Kunstforening, som åbner i morgen, hvor der også er fernisering klokken 13.00. Brita Jeppesen (t.h.) overvejer, hvordan værkerne kan placeres, så de spiller sammen med hinanden, mens Anne Nielsen tager et nærmere kig på værkerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SE BILLEDER: Kunstnere vil give en smuk oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SE BILLEDER: Kunstnere vil give en smuk oplevelse
Rudersdal - 13. oktober 2017 kl. 10:04
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturen bliver inviteret indenfor, når keramiker Anne Nielsen og tegner-grafiker Brita Jeppesen lørdag slår dørene op til deres udstilling i Birkerød Kunstforening. De to kunstnere kender hinanden fra tidligere, hvor de har arbejdet sammen på hedengangne Thorstedlund Kunsthøjskole i Frederikssund. De er begge inspireret af naturen i deres værker, og de er også enige om, at æstetikken er i højsædet i deres kunst, skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

- Jeg vil ønske, at man som publikum kommer og får en smuk oplevelse. Det synes jeg, ville være skønt. At man blive glad og får en god følelse i kroppen af at se udstillingen. Jeg ved ikke, om vi ligefrem laver noget, der giver stof til eftertanke. Det vil jeg i hvert fald ikke prale med, at jeg laver. Det er ikke så politisk og holdningspræget, siger Brita Jeppesen, der understreger, at det ikke er ensbetydende med kedelig.

Anne Nielsen er enig i sin kollegas udlægning.

- Naturen er en gennemgående inspirationskilde for mig, og der er jo meget æstetik at finde der, siger Anne Nielsen, der efter eget udsagn holder af »gedigent håndværk«.

Derfor gør hun blandt andet brug af en gammel japansk teknik, som hedder neriage, hvor man indfarver hvidt stentøjs-ler, som man efterfølgende skærer ud i tynde plader, der lamineres. Herefter vender man leret og skærer det igen, hvilket frembringer stribede og ternede lerplader, som Anne Nielsen bruger i sine værker.

- Jeg kan godt lide godt håndværk, som er præget af kvalitet, og det vil jeg gerne give videre i den keramik, som jeg selv laver, siger Anne Nielsen.

Der er fernisering på udstillingen »Kultur og natur - nært og fjernt« lørdag klokken 13.00, hvor der også er jazz med Line Laugens Kvartet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk