17. oktober 2021
En ny strategi for elladestandere skal gerne sætte fart i den grønne omstilling i Rudersdal. Foto: Adobe Stock
En ny strategi for elladestandere skal gerne sætte fart i den grønne omstilling i Rudersdal. Foto: Adobe Stock
Foto: Iaremenko Sergii/iaremenko - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal skal have strategi for elladestandere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal skal have strategi for elladestandere

Flere og flere også i Rudersdal anskaffer sig el- eller hybridbiler, og det vil politikerne bakke op om med en ny strategi

Rudersdal - 01. februar 2021 kl. 11:46
Af Mikkel Svinth Rødgaard

Salget af elbiler og plugin-hybridbiler boomer i Danmark, og også i Rudersdal er borgerne godt i gang med den grønne omstilling i forhold til deres egen transport.

Derfor er der god brug for en strategi for elladestandere i kommunen, er borgmester Jens Ive (V) og formanden for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller (R) enige om.

"Vi ser for tiden flere og flere borgere, der anskaffer en elbil eller en plugin-hybrid, og den udvikling vil vi gerne bakke op om," siger borgmester Jens Ive (V).

Og Court Møller supplerer:
"Som formand for Miljø- og Teknikudvalget fylder den grønne omstilling meget. Ikke mindre end 25 procent af Co2-udslippet i kommunen kommer fra transportområdet. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi skaber gode forudsætninger for elbiler i kommunen."

Grønne spørgsmål

En ny strategi for elladestandere skal blandt afdække og besvare en række lokale spørgsmål:

Hvad er behovet nu og de næste 10-15 år i Rudersdal Kommune, hvor skal elladestanderne opstilles, hvordan får man understøttet en udvikling med elladestandere ved rækkehusbebyggelse, almene boliger, ejer- og grundejerforeninger?

Desuden spørger de to politikere sig selv om kommunen kan understøtte en proces, hvor virksomhederne etablerer flere elladestandere, hurtigladestandere ved bycentres detailhandel, hvor skal der etableres hurtigladestandere på 150 kw, og kan elnettet i det hele taget følge med.

Spørgsmålene er mange, og Jens Ive og Court Møller står sammen om at få sat gang i strategiprocessen og deraf selvfølgelig en hurtigere udrulning af elladestandere til gavn for den grønne omstilling:

"Vi skal allerede nu i gang med at lægge en strategi for, hvordan vi får omlagt vores transport til grønne drivmidler", siger Court Møller.

"Og så skal vi holde øje med den teknologiske udvikling. Andre drivmidler som for eksempel brint kan også vise sig som en særdeles vigtig løsning i den grønne omstilling," tilføjer borgmester Jens Ive."

Rejser du til udlandet i år?