23. september 2021
Ældre har på grund af corona været afskåret fra mange af deres vanlige aktiviteter i lang tid. Og hvis man isolerer sig og ikke indgår i fællesskaber med andre, gør det en ekstra udsat for at blive ramt af ensomhed.	Foto: Rudersdal Kommune
Ældre har på grund af corona været afskåret fra mange af deres vanlige aktiviteter i lang tid. Og hvis man isolerer sig og ikke indgår i fællesskaber med andre, gør det en ekstra udsat for at blive ramt af ensomhed. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal inviterer seniorer til nye fælleskaber i efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal inviterer seniorer til nye fælleskaber i efteråret

Rudersdal Kommune inviterer sammen med flere samarbejdspartnere til en uge med forskellige aktiviteter med fokus på at komme tilbage til gamle eller finde nye fællesskaber.

Rudersdal - 29. juli 2021 kl. 04:45

Mange ældre har i løbet af tiden med Corona været ekskluderet fra deres vanlige fællesskaber. Men det skal være slut nu, for sammen med andre er det nemlig lettere at holde hjernen frisk, kroppen i gang og humøret højt.

Med udgangspunkt i ønsket om, at det skal være let at blive en del af et fællesskab inviterer Rudersdal Kommune sammen med flere samarbejdspartnere nu til en uge med forskellige aktiviteter med fokus på at komme tilbage til gamle eller finde nye fællesskaber. Ugen hedder »Tilbage til fællesskabet« og varer fra den 30. august til den 3. september.

Hvad går det ud på?

Ugen med fokus på fælleskaber for seniorer består af fem gratis foredrag, hvor der bliver sat fokus på flere forskellige aspekter af at blive ældre, samt hvad man kan gøre for at holde sig aktiv langt op i årene.

De fem foredrag

Du kan blandt andre opleve Judith Rothenborg, kendt fra TV-programmet »Mormor på mandejagt«. Hun giver et farverigt og modent bud på, hvordan man kan blive ældre i Danmark.

I foredraget »Godt nyt om den gamle hjerne« giver læge og aldringsforsker Henning Kirk konkrete råd til, hvordan man kan styrke sin hjerne og forebygge demens.

Du vil også kunne møde Nicolai Back fra MST-Nordic med foredraget »Stærkere udgave af sig selv«. MST står for muskoskeletal. Nogen kender måske allerede Nikolai fra hans træningscenter , der ligger i Trørød.

Sammen med træner Lasse Møllegaard Olsen viser de træningsformen, som er blevet populært blandt kommunens seniorer og er en nem og effektiv metode, der kan holde din krop vedlige langt oppe i årene.

»Dans for Sjov« er en glad dansetime med en uformel tilgang til pardans hvor alle kan være med – uanset om du har rytme i kroppen eller ej. Kom som du er, både med og uden partner, du vil få sved på panden og et smil på læben.

Sidst men ikke mindst, kan du høre foredrag med psykolog Torsten Sonne. Han vil fortælle om, hvordan man kan erstatte sine dårlige vaner med nye og bedre ved at sætte sig realistiske mål og give sig selv mulighed for små sejre undervejs i foredraget »Skifter spor og bryder med de dårlige vaner«.

Tilmelding online

Det er allerede nu muligt at bestille billet til foredrag og dans. For de morgenfriske er der morgenmotion hver morgen rundt omkring i kommunen. Kom med ud og få frisk morgenluft i den dejlige Rudersdal'ske natur. Tilbage til Fællesskabet - hjælper dig med at finde et fællesskab til efteråret.

Genåbning af foreningsliv

Foreningslivet og fritidslivet åbner igen op til september, og det kan for mange være en rigtig god måde at komme ind i et fællesskab på.

Rudersdal Kommune har for at gøre det nemt samlet en del af mulighederne i kommunens Oplevelseskalender OplevRudersdal, som kan findes på www.oplev.rudersdal.dk/seniordage.

Synes du, at kommunen er der for dig?