25. april 2019
Rudersdal Kommune fremhæves for sin teknologiske fremsynethed i bogen »Grib Fremtiden«, der udkommer på mandag den 8. oktober.
gallery icon

Se billedserie

Rudersdal Kommune fremhæves for sin teknologiske fremsynethed i bogen »Grib Fremtiden«, der udkommer på mandag den 8. oktober.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal fører på velfærdsteknologi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal fører på velfærdsteknologi
Rudersdal - 07. oktober 2018 kl. 09:26
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Grib Fremtiden«.
Sådan lyder titlen på en ny bog, der skal hjælpe landets kommuner til at forstå og diskutere, hvordan teknologiens mange muligheder kan udvikle kommunerne og sikre borgerne mest og bedst velfærd. Bogen udkommer mandag den 8. oktober, og lige netop Rudersdal Kommune er allerede godt på vej, lyder det fra forfatterparret Anders Hvid og Rasmus Bie-Olsen fra DareDisrupt.

- Rudersdal Kommune er blandt de første kommuner, der bruger moderne teknologi til genoptræning af knæ- og hofteopererede borgere. Systemet består af en smartphone og fem sensorer, der placeres på ben og hofter. Personen, der træner, kan således se sine bevægelser på skærmen, mens en stemme guider og retter, hvis øvelserne udføres forkert. Samtidig modtager fysioterapeuten træningsdata, hvilket gør det muligt at tjekke, om kvalitet og træningsmængde er i orden. Formålet er at mindske besøg på de kommunale genoptræningscentre samtidig med, at borgeren opnår større fleksibilitet og bedre kontrol og udbytte af genoptræningsforløbet, fortæller Rasmus Bie-Olsen.

Han bliver suppleret af Anders Hvid:

- Det kan lyde som science fiction, men teknologien er der allerede. Og i takt med at resten af samfundet tager teknologien til sig, forventer borgerne også, at kommunerne følger trop. Hvis ikke, vil borgerne over tid begynde at spørge sig selv, hvad vi egentlig skal med kommunerne, påpeger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.