18. januar 2019
Forfatter og tegner Maren Uthaug, der her ses i Pakhuset i Nykøbing, vil være blandt de kunstnere, der kan opleves til Rudersdals første litteraturfestival, LITTFEST, som løber af stablen lørdag den 26. maj. Foto: Mik
Forfatter og tegner Maren Uthaug, der her ses i Pakhuset i Nykøbing, vil være blandt de kunstnere, der kan opleves til Rudersdals første litteraturfestival, LITTFEST, som løber af stablen lørdag den 26. maj. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal får sin egen litteraturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal får sin egen litteraturfestival
Rudersdal - 14. maj 2018 kl. 06:02
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bibliotekarer såvel som frivillige er lørdag den 26. maj parate til at præsentere den gode historie i alle dens afskygninger for publikum ved premieren på Rudersdals første litteraturfestval, LITTFEST Rudersdal. Festivalen er blevet til i tæt samarbejde mellem bibliotekarer og frivillige.

- Mange rudersdal-borgere har en forkærlighed for litteratur, og derfor er det kun naturligt, at Rudersdal Bibliotekerne i samarbejde med en række frivillige skaber en dag med fokus på litteratur, samtaler og nærvær, siger bibliotekar og arrangementskoordinator Laura Noszczyk ifølge en pressemeddelelse fra Rudersdal Bibliotkekerne.

LITTFEST Rudersdal præsenterer en række aktuelle forfattere, emner og fortællinger, og de ansatte ved Rudersdal Bibliotekerne har sammensat et program med blandt andre, Maren Uthaug, Jesper Wung-Sung, Liv Nimand Duvå og Thomas Korsgaard, der samtaler med bibliotekarer på Store Scene.

Medarbejderne tilbyder desuden skriveværksted og guidet fælleslæsning samt litteraturquiz, musik, oplæsning og booktalks på Rudersdalscenen. Den nye litteraturfestival er ikke kun skabt for borgerne men også med dem. Rudersdal Bibliotekerne har nemlig inviteret til borgerdeltagelse med endnu en nyskabelse: Frivilligscenen.

Her bydes på samtaler med lokale forfattere og emner som børns læsning, kvindeliv, litterære vinkler på tilværelsen, livsstile samt modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig tages op.

- Det har været interessant og lærerigt at inddrage frivillige i udformningen af festivalprogrammet. Samarbejdet har fungeret rigtig godt, og vi er imponerede over, hvad arbejdsgruppen for Frivilligscenen har udrettet på den korte tid, siger bibliotekar og frivilligkoordinator Anette B. Liebmann.

Det er gratis at deltage i størstedelen af arrangementerne til LITTFEST Rudersdal, men til foredragene med Jesper Wung-Sung og Maren Uthaug skal der købes billet.

Læs mere på rudbib.dk/littfest hvor du også kan se det fulde program for dagen eller følg med i begivenheden på Facebook.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk