18. september 2021
Duoen AVERI består af barokviolinisten Jesenka Balic Zunic, kendt fra bl.a. Concerto Copenhagen og Enghave Barok, og den unge norske cembalist Yngvild Ruud.	Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Duoen AVERI består af barokviolinisten Jesenka Balic Zunic, kendt fra bl.a. Concerto Copenhagen og Enghave Barok, og den unge norske cembalist Yngvild Ruud. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal Sommerkoncerter genåbner med skævt jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal Sommerkoncerter genåbner med skævt jubilæum

Den klassiske musik vender tilbage til Rudersdal denne sommer med et utraditionelt jubilæum. Et væld af forskellige klassiske musikere kan opleves fra den 8. til den 29. august.

Rudersdal - 02. august 2021 kl. 05:28

Det er ikke tit, man fejrer et 11-års jubilæum, men det gør Rudersdal Sommerkoncerter i år. Årsagen er selvfølgelig pandemien, der umuliggjorde en festligholdelse 10-års jubilæet sidste år, selvom koncerterne blev gennemført i en kortere udgave.

- Jeg er glad og stolt over, at vi trods alt har navigeret Rudersdal Sommerkoncerter gennem corona uden aflysninger, og det skal fejres, at vi siden 2010 har afholdt 109 koncerter med musik fra 800 år spillet af musikere fra mere end 25 lande verden over, siger Christine Pryn, der er festivalens grundlægger og kunstneriske leder i en pressemeddelelse.

Rudersdal Sommerkoncerter inviterer publikum på et let traktement og en drink i forbindelse med åbningskoncerten den 8. august, der i år er tilbage i de smukke omgivelser på Næsseslottet.

Det er stadig ikke helt slut med afstandskrav, og åbningskoncerten kl. 15 er allerede udsolgt. Derfor gentages den kl. 19, og serveringen er mellem de to koncerter fra ca. 17.30-18.30. Rudersdal Kammersolister er på scenen med musik af Liszt og Beethoven samt en præsentation af årets internationale festivalkomponist, Franghiz Alizade fra Aserbajdsjan.

Herefter fortsætter festivalen med koncerter hver tirsdag, torsdag og søndag til og med d. 29. august.

De elskede klassikere

Programmet byder på kendte og elskede klassikere af bl.a. Schumann, Mahler, Carl Nielsen, Händel og Smetana i samspil med ny og mindre kendt musik.

Københavns Messingkvintet spiller til Rudersdal Sommerkoncerter den 22. august. som en del af temaet »Klassisk i Barokhaven«.Pressefoto

Kvindelige komponister er rigt repræsenteret. Ud over festivalkomponisten Franghiz Alizade, der kan opleves ved flere af koncerterne, spiller NeoQuartet fra Polen et værk af den nulevende japanske Noriko Nakamura, og den nye barokduo Avieri spiller en hel koncert med musik af kvindelige barokkomponister fra Italien, Frankrig og England.

Årets danske festivalkomponist er Thomas Agerfeldt, der har høstet stigende anerkendelse med bestillinger fra bl.a. DR Symfoniorkestret og Stuttgarts Radioorkester. Han får uropført flere værker ved festivalen. Scandinavian Guitar Duo spiller hans Berceuse, og Rudersdal Kammersolister tager kampen op med den Hermann Hesse-inspirerede trio Glasperlenspiel, der også sendes i DR P2.

Flere temakoncerter

Flere af koncerterne kredser om forskellige temaer. Mezzosopranen Nana Bugge Rasmussen og pianisten Pål Eide har valgt et alvorligt emne og opfører lieder om døden af Mussorgsky og Mahler.

Som noget nyt i år er to af koncerterne kombineret med oplæg om emner, der relaterer til programmet:

Den 19. august på Vedbæk Station kan man opleve koncerten »Til Khazar på 1. klasse« med Rudersdal Kammersolister. Her kommer rejseleder Søren Bjelke fra rejsebureauet Viktors Farmor og fortæller om landet Aserbajdsjan, som han er dybt fascineret af.

Den 26. august spiller NeoQuartet fra Polen et helt moderne program under titlen »Farlig koncert«. Inden koncerten fortæller Joanna Tamborska (på dansk) om den polske plakatkunst, der med skarp grafik og stor originalitet har formidlet politiske budskaber i en tid med censur.

Derudover kan man opleve strygekvartetter af Schumann og Carl Nielsen med Van der Pals Quartet, klassiske highlights i barokhaven Exillion med Københavns Messingkvintet og harpenisten Tatiana Bondareva, og tratitionen tro afsluttes festivalen med Mazel Klezmerband, der spiller op i laden på Langkærgård.

Synes du, at kommunen er der for dig?