9. august 2020
Christian Poll og Alternativets partileder, Uffe Elbæk foran Christiansborg, som Poll nu må forlade.
Christian Poll og Alternativets partileder, Uffe Elbæk foran Christiansborg, som Poll nu må forlade.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poll overrasket over egen exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poll overrasket over egen exit
Rudersdal - 07. juni 2019 kl. 05:04
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brug din knold - stem på Poll.
Sådan lød sloganet fra Alternativets lokale kandidat, Christian Poll, til valgdebatten på Birkerød Gymnasium om aftenen den 27. maj. Sloganet fejlede ikke noget, men ved folketingsvalget onsdag gik Alternativet markant tilbage og mistede fem mandater, da partiet gik fra ti til fem folkevalgte:

- Meningsmålingerne for Alternativet svingede mellem 2,4 og 5,2 procent lige op til valget, og de første prognoser viste, at vi måske ville få syv mandater. Det faldt så til seks, inden vi landede på fem. Medlemmer fra Alternativet på hele Sjælland var samlet inde i Cirkusbygningen, og jeg må indrømme, at det var ikke den bedste aften. Når vi mødes i Alternativet er det altid en fest, og onsdag var ingen undtagelse. Der var dans, musik, underholdning og en fed stemning, der dog faldt lidt som aftenen skred frem, fortæller Christian Poll til Frederiksborg Amts Avis.

Isoleret set faldt hans personlige stemmetal i Rudersdal kun en smule fra 284 ved valget i 2015 til 269 i onsdags. Men faldet i hele Nordsjælland gjorde, at Alternativet mistede sit kredsmandat, der havde tilhørt Christian Poll:

- Jeg havde virkelig ikke forestillet mig, at vi ville miste mandatet. Det var en overraskelse, og jeg er enormt ærgerlig, lyder det fra Birkerød-politikeren, der fortsætter:

- Men vi ved, at det andet valg for et parti altid er svært. Nyhedens interesse er væk, og vi var det mindst erfarne af de »gamle« partier. Det er en svær situation, og i de sidste fire år har det heller ikke været let at sidde i opposition og få ørenlyd for vores mærkesager. Derfor har nogle vælgere nok været skuffede over Alternativet og er hoppet tilbage til det parti, de har stemt på tidligere, vurderer Christian Poll.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?