31. juli 2021
Grupper af utilpassede unge har med tilråb og aggressiv adfærd igennem længere tid skabt utryghed i Birkerød. Via et samarbejde med borgere og kommune styrker politiet nu indsatsen mod de unge, der skaber uro. Foto: Niclas Jessen
gallery icon

Se billedserie

Grupper af utilpassede unge har med tilråb og aggressiv adfærd igennem længere tid skabt utryghed i Birkerød. Via et samarbejde med borgere og kommune styrker politiet nu indsatsen mod de unge, der skaber uro. Foto: Niclas Jessen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet styrker indsats mod unge uromagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet styrker indsats mod unge uromagere
Opdateret 21. oktober 2020 kl. 11:18
Rudersdal - 17. oktober 2020 kl. 06:39
Af Lars Sandager Ramlow

Fløjt, tilråb, stirren eller blot en masse larm... Nordsjællands Politi er opmærksom på en mindre gruppe af unge i alderen 13-30 år, som gennem en længere periode har skabt uro og utryghed i Birkerød - blandt andet i Hovedgaden og ved hovedbiblioteket.

Det fortæller vicepolitiinspektør Brian Stybe Grayston, der er centerchef for Forebyggelse og Nærhed i Nordsjællands Politi:

arrow Læs også: DEBAT: Mere uro end biblioteket ønsker

- Birkerød skal naturligvis være en tryg by at færdes i for alle. Derfor har vi i politiet sat fokus på en mindre gruppe af lokale, unge uromagere. Vi mener ikke, at de er organiserede, men mere det vi kalder »rodløse« og »utilpassede«, og som også har handlet adfærdsprovokerende overfor politiet. Vi har derfor styrket vores indsats i et samarbejde med Rudersdal Kommune og Birkerød Byforum. Senest har vores områdebetjent gennemført en tryghedsvandring i Birkerød Bymidte den 5. oktober fra klokken 18.15-19.30 sammen med repræsentanter for SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi, red.), kommunens vejafdeling og gode folk fra forretningslivet. Formålet var at udpege steder i bymidten, hvor vi med fordel kan gøre det mere trygt og indbydende at færdes. Det kan være ved at øge belysningen, klippe hække ned, så der kommer mere oversigt m.v., fortæller Brian Stybe Grayston til Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Politiet indgår også i en konstruktiv dialog med forskellige forældregrupper i et forsøg på at få skabt en fælles forventningsafstemning og bedre kommunikation med de unge.

Ikke narko eller bande

- Vi har ikke indtryk af, at udfordringerne i Birkerød er narko- eller bande-relaterede. Der bliver røget hash blandt de unge, men vi er ikke stødt på hårde stoffer. Således er det mere de unges adfærd, der er problemet. Ved dialog prøver vi at få rettet op på den uhensigtsmæssige adfærd - både i forhold til politiet, men også i forhold til, hvordan man opfører sig i det offentlige byrum. Det er ikke ok at råbe efter folk eller som gruppe at stirre på andre. Det er ikke direkte ulovligt, men det skaber utryghed for dem, det går ud over. Vi prøver at hjælpe de rodløse unge, hvis de ønsker det eller har brug for det.

P-pladserne under Hovedbiblioteket i Birkerød har i mange år tiltrukket grupper af unge.

Centerchefen for Forebyggelse og Nærhed i Nordsjællands Politi beder i samme åndedrag borgerne i Birkerød om hjælp:

Politiet: Det SKAL være trygt

- Hvis man generelt ser noget kriminelt eller observerer utryghedsskabende adfærd, så kan man som altid ringe til os i Nordsjællands Politi. Helt generelt gælder det, at man ikke skal konfrontere eller involvere sig, men blot tippe os, så snart man kan komme til det. Vi holder løbende et vågent øje med i Birkerød, vi har ofte patruljer i nærheden, og jeg kan ikke understrege det nok. Det SKAL være trygt for alle at kunne færdes i byen, lyder det fra Brian Stybe Grayston.

arrow DEBAT: DF om Birkerød-uro: Skal vi virkelig tage det roligt?
23. november 2020 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:31
arrow DEBAT: Uro i Birkerød: Bland Jer uden om
22. november 2020 kl. 05:20 Opdateret: kl. 12:48
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?