22. november 2017
Formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller (R), ved en overløbsbrønd ved Kajerød Å i Birkerød. Kommunen arbejder på en indsatsplan mod ekstremregn.  Foto: Lars Sandager Ramlow
Formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller (R), ved en overløbsbrønd ved Kajerød Å i Birkerød. Kommunen arbejder på en indsatsplan mod ekstremregn. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På vej med indsatsplan mod ekstremregn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På vej med indsatsplan mod ekstremregn
Rudersdal - 16. marts 2017 kl. 15:47
Af Joram G. Menzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når regnen falder i de mængder, vi har oplevet flere gange de senere år, såkaldt »ekstremregn«, stiger kravet til beredskabet hos de forskellige myndigheder. Derfor skal Rudersdal Kommune nu have en særlig indsats- og beredskabsplan med tydelig ansvarsfordeling og klar opgavebeskrivelse, så både kommune, forsyning og beredskab har overblik over, hvor der skal sættes ind - før, under og efter en hændelse med ekstremregn. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse. Indsatsplanen skal ses i sammenhæng med den kommende klima- og energipolitik samt Rudersdal Kommunes klimatilpasningsplan.

- Når planen er udarbejdet, får vi et konkret, praktisk værktøj til den overordnede indsats ved ekstremregn. Samtidig er det meget vigtigt, at den enkelte borger arbejder på at klimasikre sin egen bolig, hvis den ligger udsat, og man har problemer fx med vand i kælder, indkørsel eller have, siger Court Møller (R), formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Som boligejer har man en række muligheder for at sikre sin bolig bedre mod ekstremregn afhængig af, hvilke konkrete udfordringer man har. På hjemmesiden www.klimatilpasning.dk er der gode råd og tips.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk