15. juni 2021
Susanne Clausen har haft et hårdt liv som sent udviklet og ordblind. I fredags havde hun 10 års jubilæum som ansat i Irma i Birkerød, hvor hun bliver vist tillid og er elsket af kunderne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Susanne Clausen har haft et hårdt liv som sent udviklet og ordblind. I fredags havde hun 10 års jubilæum som ansat i Irma i Birkerød, hvor hun bliver vist tillid og er elsket af kunderne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordblind og sent udviklet: Irma har givet Susanne succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordblind og sent udviklet: Irma har givet Susanne succes
Rudersdal - 08. november 2019 kl. 19:41
Af Lars Sandager Ramlow

- Undskyld, har I flere af disse vin. Der står kun en flaske på hylden, og jeg skal bruge to.

arrow Læs også: Susannes chef: Irma har et socialt medansvar

Susanne Clausen kigger på kunden i Irma i Birkerød og ned på flasken, som hun studerer grundigt, inden hun i høj fart går ud på lageret for et øjeblik senere at vende tilbage med en kasse af den ønskede vin.

- Værs'go - jeg kan ikke læse, så jeg husker etiketten nøjagtigt. Det er den eneste måde, jeg kan finde varerne på, lyder det med et hjerteligt smil.

Kunden returnerer smilet, takker for den fine service og tager hele kassen med vin med sig, mens Susanne går ud og finder flere vin, som kan fyldes op på hylden.

Susanne Clausen har haft et ualmindeligt hårdt liv. Hun er sent udviklet og ordblind, og som barn blev hun som nemt offer udsat for grov mobning og kaldt de værste skældsord, man kan forestille sig. Hun har været udsat for voldsomme, fysiske overgreb, og hendes ene storebror døde alt for tidligt. Hendes far og moster er også væk... men trods al modgangen kan Susanne i dag sige, at hun har det bedre end nogensinde.

Og i fredags fejrede hun 10 års jubilæum i sit faste flexjob i Irma i Birkerød. Da forretningen i juni 2016 flyttede fra Hovedgaden 39 til nummer 42, flyttede Susanne med, og i dag er hun en af de medarbejdere, der har været længst i forretningen. Det kan man læse i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

- Når jeg tænker tilbage på mit tidligere liv og nogle af de ting, der er sket, bliver jeg meget ked af det. Da jeg gik i skole blev jeg virkelig mobbet, men efter en artikel i Frederiksborg Amts Avis blev jeg kontaktet af en af dem, der havde været virkelig hård ved mig. Han bad om tilgivelse, og det fik han så, inden vi gav hinanden et kram. Det er vigtigt at kunne tilgive, understreger Susanne Clausen.

Hun er 52 år og har boet i Birkerød næsten hele sit liv.

Læs hele den varme historie om Susanne i Frederiksborg Amts Avis lørdag...

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?