21. juni 2021
Formanden for Lokallisten, Sten Troelstrup, henviser til et bilag, der blev fremlagt i februar for Børne- og Skoleudvalget.
Formanden for Lokallisten, Sten Troelstrup, henviser til et bilag, der blev fremlagt i februar for Børne- og Skoleudvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omtalt bilag: Her er kriterier for optagelse på skolerne i Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Omtalt bilag: Her er kriterier for optagelse på skolerne i Rudersdal
Rudersdal - 21. oktober 2019 kl. 20:52
Af Lars Sandager Ramlow

Formanden for Lokallisten, Sten Troelstrup, henviser i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 22. oktober 2019 til et møde i Børne- og Skoleudvalget den 6. februar samme år.

arrow Læs også: Lokallisten om ny skolestruktur: - Der er en anden løsning

Her var Punkt 3 på dagsordenen »Skoleindskrivning 2019/20«. Sten Troelstrup henviser til bilag 2, hvor der ordret står følgende (markeret i sin helhed i kursiv nedenfor) om kriterier for optagelse på skolerne i Rudersdal Kommune i henhold til reglerne om frit skolevalg:

På baggrund af Undervisningsministeriets afslag på Rudersdal Kommunes ønske om en forlængelse af forsøgsordningen med 3 skoledistrikter, så vil klassedannelsen til børnehaveklasserne for skoleåret 2019/20, ske i henhold til styrelsesvedtægtens kriterier før forsøgsordningen. Disse kriterier er som følger:

I Rudersdal Kommune har Kommunalbestyrelsen besluttet følgende kriterier for optagelse af børn:

* Kommunens egne borgere går forud for andre.

* Søskende går forud for andre børn.

* Nærhedskriteriet.


* I indskrivningsfasen er betingelsen for optagelse på anden skole end distriktsskolen, at der er 24 eller færre elever tilmeldt pr. klasse, efter optagelse af grunddistriktets elever. ( Elev nr. 25 kan afvises)

* For børn, der ikke er borgere i Rudersdal Kommune, gælder, at der skal være 24 elever eller færre elever tilmeldt pr. klasse, efter optagelse af kommunens egne elever. ( Elev nr. 25 kan afvises)

* Skoleområdet tager i sin indstilling til klassedannelse højde for de konkrete lokaleforhold på den enkelte skole.

* Der kan af Børne- og Skoleudvalget uden formel vedtægtsændring foretages mindre distriktsomlægninger i forbindelse med den årlige indskrivning, hvis der er ekstraordinære store udsving i elevtallet i et enkelt år.

Kommunalbestyrelsen kan på ethvert tidspunkt efter indstilling fra Børne- og Skoleudvalget og efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne foretage permanente ændringer i distrikterne under hensyn til forandringer i børnetallet i de forskellige dele af kommunen.

arrow Kort om den nye skolestruktur i Rudersdal
21. oktober 2019 kl. 05:33 Opdateret: kl. 14:18
arrow S: Vi kæmper for den gode skole
20. oktober 2019 kl. 19:52 Opdateret: kl. 14:27
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?