17. januar 2018
USA eller Danmark... 20-årige Oliver Aarø-Hansen har dobbelt statsborgerskab og er født og opvokset i Decatur, Georgia. De seneste to år har han dog studeret på Nærum Gymnasium, hvorfra han bliver student på tirsdag. Nu står han overfor det svære valg, om han skal læse videre i Danmark eller rejse tilbage til Staterne.  Fotografik: Oliver Aarø-Hansen
gallery icon

Se billedserie

USA eller Danmark... 20-årige Oliver Aarø-Hansen har dobbelt statsborgerskab og er født og opvokset i Decatur, Georgia. De seneste to år har han dog studeret på Nærum Gymnasium, hvorfra han bliver student på tirsdag. Nu står han overfor det svære valg, om han skal læse videre i Danmark eller rejse tilbage til Staterne. Fotografik: Oliver Aarø-Hansen
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oliver splittet mellem to verdener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oliver splittet mellem to verdener
Rudersdal - 14. juni 2017 kl. 05:26
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Oliver Aarø-Hansen på tirsdag bliver student fra Nærum Gymnasium, står han overfor et afgørende valg, der splitter hans hjerte i to.

Enten skal han fortsætte studierne i Danmark og blive hos kæresten... eller også skal han rejse hjem til USA, hvor forældrene og alle de gamle venner bor.

- Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Det er et positivt valg, men det gør det ikke lettere, lyder det fra den 20-årige dansk-amerikaner i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Hans far, Peter, stammer fra Virum, mens moderen, Jerilynn, kommer fra Texas. Oliver er født og opvokset i byen Decatur, Georgia - cirka et kvarters bilkørsel fra Atlanta, USA.

Hele sit liv har han gået i amerikanske skoler, og for to siden blev han som 18-årig færdig med high school, hvilket svarer til en dansk studentereksamen. Men i stedet for at tage videre på college traf Oliver et valg. Han tog til Danmark, hvor han begyndte i 2.g på Nærum Gymnasium:

- I hjemmet har vi altid talt engelsk til daglig, men ind i mellem har jeg også talt dansk med min far. Og når mine amerikanske kammerater tog på ferie rundt om i USA, så tog vi til Danmark eller til Europa, fortæller Oliver Aarø-Hansen, der har dobbelt statsborgerskab.

Han har aldrig lært at skrive på dansk og læsemæssigt har den mest stået på danske Anders And-blade fra treårs-alderen.

- Gennem et stykke tid havde jeg gået med tanken om, at jeg efter high school tog en slags sabbatår, hvor jeg tog til Danmark og lærte sproget og kulturen lidt bedre. Jeg ville gerne undersøge mine danske rødder lidt mere, forklarer Oliver Aarø-Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Tanke blev hurtigt til handling, og den 2. august 2015 rejste den 18-årige dansk-amerikaner til Virum, hvor han blev indlogeret hos fasteren, Lotte Jacobsen. To uger senere startede han på Nærum Gymnasiums internationale samfundslinje:

- Det var virkelig svært for mig og en kæmpe omvæltning. De første par måneder i Danmark havde jeg ingen idé om, hvad der foregik omkring mig. Det var lidt hårdt, men det var også sjovt... Det var i hvert fald en oplevelse, jeg vil huske, fortæller Oliver Aarø-Hansen, mens mundvigene søger opad.

Han var tilbage i USA hos forældrene i julen, inden han gennemførte 2.g i Nærum. Planen var herefter, at han skulle tilbage og studere i Georgia:

- Jeg havde ikke lyst til at tage hjem. Jeg var forelsket i min dejlige kæreste, Sascha Hansen fra parallelklassen, og jeg var blevet »forelsket« i Danmark. Jeg nød at være her.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag...

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk