9. juli 2020
Klokken cirka 21.30 den 17. februar 2018 var Frederik Brohus Dalhøj Paulsen sammen med sin kæreste inde på Circle K-tanken i Bistrup i Birkerød, hvor de skulle købe slik. Helt umotiveret blev de pludseligt overfaldet af en mand med en økse. Foto: Lars Sandager Ramlow
Klokken cirka 21.30 den 17. februar 2018 var Frederik Brohus Dalhøj Paulsen sammen med sin kæreste inde på Circle K-tanken i Bistrup i Birkerød, hvor de skulle købe slik. Helt umotiveret blev de pludseligt overfaldet af en mand med en økse. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økse-offer belønnes for heltemod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økse-offer belønnes for heltemod
Rudersdal - 04. januar 2019 kl. 16:06
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste husker nok historien. Lørdag den 17. februar 2018 klokken cirka 21.30 blev et ungt Rudersdal-par på 19-år overfaldet på Circle K-tanken i Bistrup i Birkerød, hvor gerningsmanden uprovokeret huggede løs med en økse efter både den unge mand og unge kvinde. De blev begge ramt i hovedet og på overkroppen og bragt til Rigshospitalet, hvor de søndag blev meldt uden for livsfare.

arrow Læs også: Økseoverfald på ungt kærestepar vist i Retten

Nogle dage senere blev den formodede gerningsmand, en 29-årig tidligere straffet person, anholdt på stripklubben Club 34 i Istedgade efter en større klapjagt. Sagen kommer for retten senere i år, men fredag blev den unge mand hædret af Carnegies Belønningsfond for Heltemod. Den belønner personer, som blandt andet ved »en snarrådig og beslutsom handling redder menneskeliv«. Det gjorde den nu 20-årige Frederik Brohus Dalhøj Paulsen tilbage i februar 2018.

Eller som Carnegies Belønningsfond for Heltemod skriver:

»Den 17. februar 2018 befandt Frederik Brohus Dalhøj Paulsen sig sammen med sin kæreste ved Circle K i Birkerød for at købe slik. Idet Frederik og hans kæreste kom ud fra Cirkel K, angreb en mand dem med en økse hævet over hovedet. Angrebsmanden jagtede kæresten ind i butikken igen, mens Frederik løb efter ham for at afværge angrebet. Efter lidt håndgemæng mellem Frederik og angrebsmanden, genoptog angrebsmanden igen jagten efter det unge par rundt i butikken«.

Videre står der:
»På et tidspunkt lykkedes det angrebsmanden at tildele Frederiks kæreste et slag med øksens skarpe side i baghovedet, hvilket fik hende til at falde blødende til gulvet. Med det formål at få gerningsmanden væk fra sin kæreste, begyndte Frederik en dialog med øksemanden. Det lykkedes at få ham ud af butikken gennem dialog, men da de kom udenfor, angreb gerningsmanden påny Frederik Brohus Dalhøj Paulsen. Han fik flere slag med øksen, inden gerningsmanden løb fra stedet til fods. Både Frederik Brohus Dalhøj Paulsen og hans kæreste slap fra hændelsen uden varige, fysiske mén«.

For sin unikke indsats får Frederik Brohus Dalhøj Paulsen en medalje samt 25.000 kroner. Det har ikke været muligt at få fat på den unge mand for en kommentar til hæderen.

arrow Psykisk syg tiltalt for at angribe kærestepar med økse
24. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:58
arrow Medier: Øksemand bag voldsomt overfald i fængslet
26. februar 2018 kl. 16:29 Opdateret: kl. 16:30
arrow Far til sigtet øksemand: Han har lavet noget lort
22. februar 2018 kl. 05:19 Opdateret: kl. 14:54
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?