10. august 2020
Mange seniorer har savnet sociale fællesskaber under coronanedlukningen, så glæden var stor, da man forsigtigt kunne mødes til havekaffe og jordbærtærte.  Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Mange seniorer har savnet sociale fællesskaber under coronanedlukningen, så glæden var stor, da man forsigtigt kunne mødes til havekaffe og jordbærtærte. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt seniorfællesskab skudt i gang med solskin og højt humør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt seniorfællesskab skudt i gang med solskin og højt humør
Opdateret 07. juli 2020 kl. 18:12
Rudersdal - 07. juli 2020 kl. 14:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Coronakrisen har medført at mange seniorer i lang tid har isoleret sig, og har måtte lide et stort socialt afsavn. Derfor har Frivilligcenter Rudersdal i samarbejde med boligselskabet Birkebo oprettet et nyt seniorfællesskab i Birkerød sammen med boligselskabets afdelingsbestyrelser, og Frivilligcentret har netop afholdt et arrangement med støtte fra Foreningen Velliv.

- Vi vil rigtig gerne være med til at skabe lidt glæde oven på en svær tid, og vi var så spændte på, om vi ville nå ud til seniorerne og om de havde lyst til at dukke op, fortæller Anette F. Helland, der er projektleder i Frivilligcenter Rudersdal, ifølge en pressemeddelelse fra frivilligcentret.

Projektlederen og alle de andre bag initiativet kunne dog ånde lettet op og glæde sig over, at der var stor opbakning.

- Det er gået over alt forventning, siger Anette F. Helland.

Torsdag den 25. juni lød startskuddet på det nye seniorfællesskab i Birkerød, og det blev en festlig eftermiddag med kaffe, jordbærtærte og musikalsk underholdning med Kurt Senfer, der sang gode gamle danske sange og fortalte små underholdende anekdoter. 40 mennesker deltog i arrangementet, som blev taget imod med stor glæde.

Arrangementet er det første i en række, der skal give seniorerne muligheden for at mødes med deres naboer og få et tættere naboskab.

- Jeg har snakket med flere af vores beboere, som alle var rigtig glade og tilfredse med arrangementet, siger den boligsociale vicevært i Birkebo, Simon Svan Thomsen.

Han fortsætter:

- Alle har ytret, at de glæder sig til det kommende grillarrangement i august. Her håber vi på, at alle igen vil deltage, samt tage flere seniorer med. Jeg snakker med mange i min hverdag som boligsocial vicevært, så jeg spreder også de gode rygter.

Fremover vil der blive afholdt arrangementer mindst én gang om måneden.

Seniorerne fra boligselskabet Holtegårds Jorde mødtes for første gang efter corona-isolationen, og det blev et festligt og et forsigtigt møde med havekaffe, jordbærtærter og fællessang ledsaget af håndsprit og godt humør.

Birgitte Jacobsen fra Mariehøjkoret spillede dagen ekstra festlig, og der blev sunget med på »Plante smil og plante solskin« og de fleste sange i sanghæftet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?